'Langs de Regge': een OpStap excursie van Landschap Overijssel.
'Langs de Regge': een OpStap excursie van Landschap Overijssel.

OpStap excursie met gidsen langs de Regge

Algemeen

Een OpStap excursie ‘Langs de Regge’ bij Velderberg. Dat is wat er op het programma staat op woensdag 8 juni bij Landschap Overijssel.

Hellendoorn - Excursies organiseren is wel aan Landschap Overijssel toevertrouwd. Op woensdag 8 juni volgt er weer eentje en deze keer gaat het langs de rivier de Regge.

Volgens Landschap Overijssel wordt het een bijzondere ‘OpStap’ excursie die langs de Regge voert bij Velderberg, in het gebied Hellendoorn-Hancate. “Meld je aan en ga op woensdag 8 juni om 14.00 mee met onze landschapsgidsen en krijg uitleg over de prachtige flora, fauna en cultuurhistorie langs de Regge. Het thema ‘ruimte voor de rivier en kans voor plant en dier’ staat centraal. Dit waterrijke gebied is de leefomgeving van veel bijzondere vogels, zoals bijvoorbeeld de ijsvogel. Daarnaast treft u een grote diversiteit van planten en bomen waar de gidsen u meer over kunnen vertellen’’, aldus Landschap Overijssel.

Stevige schoenen of laarzen worden aanbevolen door de organisatie. “Een excursie om te genieten van de Regge en haar omgeving. Stevige, waterdichte schoenen of laarzen zijn een goed idee tijdens deze excursie in dit natte gebied.’’

Van tevoren aanmelden is verplicht. dat kan via de website www.landschapoverijssel.nl/activiteiten. Er is plaats voor maximaal acht personen.

De kosten zijn 5 euro per volwassene en 3 euro per kind. “Als je donateur bent van Landschap Overijssel (+ gezinsleden op hetzelfde adres) of van één van de andere 12 Landschappen, dan kun je op vertoon van de donateurspas gratis mee.’’

Jubileum

Landschap Overijssel is jarig! “Al 90 jaar beschermen, ontwikkelen en beheren wij de bijzondere natuur en het streekeigen landschap in Overijssel. Dat doen we niet alleen maar samen met duizenden donateurs, vrijwilligers, grondeigenaren en met hulp van bedrijfsvrienden, Nationale Postcode Loterij en provincie Overijssel. Onze 90ste verjaardag vieren we graag samen met jou. Benieuwd hoe? Kijk op landschapoverijssel.nl/90jaar voor alle activiteiten.”