<p>'OpStap' in De Doorbraak.</p>

'OpStap' in De Doorbraak.

(Foto:)

‘OpStap’ fietsexcursie in natuur van De Doorbraak

Landschap Overijssel houdt op woensdagavond 25 mei een ‘Op stap’ fietsexcursie door natuurgebied De Doorbraak.

Almelo - De excursie start om 18.30 uur. Aanmelden is noodzakelijk om de groepsgrootte te beperken. ‘’Onder leiding van een landschapsgids fietst u ongeveer 2,5 uur door het mooie, waterrijke gebied van De Doorbraak. De Doorbraak is een 14 kilometer lange nieuw gegraven watergang tussen de Loolee bij Almelo en de Exosche Aa in Ypelo bij Wierden. In de brede ecologische zones aan weerszijden van de beek ontstaat prachtige natuur. Tijdens deze ’OpStap’ excursie is het gebied vanaf Ypelo aan de beurt. Onderweg zal regelmatig worden gestopt zodat de gids bijzondere details kan vertellen. Bij een rustpunt houden we een kleine pauze, waar een kop koffie of thee gekocht kan worden’’, aldus Landschap Overijssel. 

Aanmelden voor de excursie kan via de website www.landschapoverijssel.nl/activiteiten. Er is plaats voor maximaal 15 personen.

De kosten zijn 5 euro per volwassene en 3 euro per kind. “Als je donateur bent van Landschap Overijssel (+ gezinsleden op hetzelfde adres) of van één van de andere twaalf Landschappen, dan kun je op vertoon van de donateurspas gratis mee. Donateur worden is een prachtige manier om het werk van Landschap Overijssel te steunen. En het is belangrijk, want hoe meer mensen betrokken zijn bij ons prachtige Overijsselse landschap, hoe beter wij het kunnen beschermen. Donateur worden kan al vanaf 24 euro per jaar.’’

Meer berichten