Kaarten verkrijgbaar via de website van King’s Men. (Foto: Markus Schepers-DIekmann)
Kaarten verkrijgbaar via de website van King’s Men. (Foto: Markus Schepers-DIekmann)

Bellinckhof ontvangt Hamlet in de privétuin

Algemeen

Almelo - Huis het Bellinckhof opent op 1, 2 en 3 juni om 19.30 uur de poort voor het Duits-Nederlands theatergezelschap King’s Men. Vorig jaar was de eer aan Huize Almelo. Het publiek was aangenaam verrast hoe de acteurs niet alleen in een aanstekelijke mix van vier talen speelde, maar ook nog eens met z’n vieren álle rollen vormgaven.

Afgelopen jaar werd Macbeth onder handen genomen, dit jaar krijgt het wereldberoemde verhaal van Hamlet een eigenzinnige bewerking. Speciaal voor dit verhaal zijn er vier King’s Boys aan het gezelschap toegevoegd. "Dit belooft een enerverende clash te worden'', zegt Laurens ten Den, één van de vier King's Men. "Hoe gaan de jongeren om met de wereld die hen door de volwassenen wordt voorgeschoteld? Ontroering, frustratie en hilariteit liggen op de loer.''

Ten Den speelde en schreef Van Katoen en Nu, schreef en initieerde Het Verzet Kraakt, speelt in de nazomer in het door hem geschreven Van Katoen en Water en was ook verantwoordelijk voor de scripts van Harmonie! in Vriezenveen, De Boerenopstand in Tubbergen, Codenaam Zipper in Den Ham en De Maarschalk van Saterslo in Saasveld. In Hamlet spreekt hij naast een mooie mondvol Duits, Nederlands en Engels natuurlijk ook in streektaal: "Shakespeare? Den ku'j der wa biej hebn.”

Afbeelding
Bijeenkomst lotgenoten borstkanker 5 uur geleden
Afbeelding
Tropical Braderie op Woonboulevard Almelo 10 uur geleden
Afbeelding
Symbiose tussen stad en platteland 16 uur geleden
Afbeelding
Bijen-middagen op Erve Peeze 1 jun., 15:19
Afbeelding
Concert de Almelonia's 1 jun., 09:45
Afbeelding
Expositie Hans Hunter en Freddy Hoevers 1 jun., 09:13
Afbeelding
Nieuw elan bij HobNob Festival 31 mei, 13:47
Afbeelding
Defecte naaimachine bij Repair Café de Hagedoorn 31 mei, 10:12