Noah Fadiga in duel met Willem Janssen van Utrecht (Foto:NESimages).

Het publiek is weer terug in Almelo

Algemeen

ALMELO - Heracles Almelo had al vier wedstrijden niet meer gewonnen, maar tegen FC Utrecht lukte het zaterdagavond wel. Door een mooie goal van Kaj Sierhuis werd het 1-0 voor de Almelose ploeg die drie plaatsen klom op de ranglijst, van 15 naar 12. Komende zaterdag gaat Heracles op bezoek bij nummer vier AZ.

Heracles speelde tegen Utrecht met Noah Fadiga in de basis als rechtsback. Tegen Ajax was die rol nog weggelegd voor Navajo Bakboord. “Twee wedstrijden niet in de basis. Maar nu ben ik weer terug.’’

De beginfase was voor Utrecht, waarna Heracles dreigender werd, maar tot echt grote kansen leidde het niet in de eerste helft.
In de tweede helft werd het een stuk aantrekkelijker voor het publiek, met kansen over en weer. Djevencio van der Kust mikte al snel op het aluminium en Mark van der Maarel en Anastasios Douvikas hadden Utrecht zomaar op voorsprong kunnen zetten. Fadiga leverde een goede voorzet bij Kaj Sierhuis af, maar zijn inzet leverde geen doelpunt op. Ook Bilal Basacigoklu, Orestis Kiomourtzoglu en Luca de la Torre waren gevaarlijk, net als Henk Veerman aan de andere kant, waar doelman Janis Blaswich een serie goede reddingen paraat had.

De winnende goal viel uiteindelijk in de 82e minuut. Na een actie op de rechter flank opende Fadiga met zijn linker op mee opgekomen Giacomo Quagliata die de bal bij Basacigoklu bezorgde die op zijn beurt Sierhuis in stelling bracht. De spits speelde een verdediger uit en schoot fraai raak. Bij die ene treffer bleef het ook.

Fadiga is uiteraard blij met de winst op Utrecht. “Natuurlijk hadden we het ook nodig. Het publiek dat weer terug is geeft je gewoon een boost. Dat geeft je een goed gevoel. In de kleedkamer hebben we even een feestje gevierd. Van de euforie.’’

Heracles staat nu twaalfde met 23 punten uit 22 wedstrijden. De drie onderste clubs, Fortuna, Sparta en PEC wonnen ook. Fortuna staat zestiende met 19 punten, een verschil van vier punten met Heracles.

Van de komende zes wedstrijden speelt Heracles er vier uit. “We hebben in uitwedstrijden nog geen overwinning kunnen pakken, dus dat wordt tijd’’, zegt Fadiga. “Het goede gevoel van de wedstrijd tegen Utrecht moeten we meenemen naar de volgende wedstrijd.’’

De volgende wedstrijd is dus AZ uit, komende zaterdag. “We hebben nu een goed gevoel en die lijn moeten we proberen door te trekken tegen AZ. We zitten echt niet in de problemen. Daar ben ik niet mee bezig. We moeten niet te ver vooruit kijken. Eerst AZ en dan de volgende wedstrijd’’, aldus Fadiga.

Dat er weer publiek in Erve Asito mag komen, maakt ook verdediger Mats Knoester blij. “Dat het publiek er weer achter gaat staan is gewoon top’’, zegt Knoester bij Heracles TV. “Het geloof in de ploeg is er zeker. We wilden volle bak druk en met lef voetballen. Het publiek geeft net die extra boost en energie.’’

Het projectkoor van Toonkunst Almelo verzorgt een herdenkingsconcert.