<p>Wie alles wil weten over de geschiedenis van de textiel kan daarvoor lezingen volgen in de bibliotheek.</p>

Wie alles wil weten over de geschiedenis van de textiel kan daarvoor lezingen volgen in de bibliotheek.

De geheimen van de geschiedenis van textiel in twee bieblezingen

ALMELO - n het kader van het Texiel Festival Twente houdt de Vrije Academie twee thematische lezingen in bibliotheek in Almelo. De lezingen worden gegeven in theaterzaal de Evenaar.

De lezing ‘van crêpe tot catwalk’ gaat over de geschiedenis van de textielindustrie.
‘’Bijna al onze kleren beginnen met een lap stof. De meeste textiel bestaat uit geweven draden, een eeuwenoude techniek’’, zo vertelt de organisatie. ‘’De grondstoffen hiervoor zijn heel verschillend en hebben elk hun eigen karaktereigenschappen. In deze lezing neemt de docent u mee langs de lappenkraam van de modegeschiedenis. Tijdens de fysieke lezing is het zelfs mogelijk om verschillende modestoffen te voelen en het verschil te ervaren.’’

De lezing wordt gehouden door Birthe Weijkamp. Zij is mode-en kunsthistorica met een passie voor vintage mode. Birthe geeft diverse lezingen en rondleidingen over mode(geschiedenis) en kostuumgeschiedenis.
Deze bijeenkomst vindt donderdag 18 november van 14.00 tot 15.00 uur plaats. Van 20.00 tot 21.00 uur vindt de lezing online via Zoom plaats.

De lezing over modeaccessoires gaat over een zonnebril tot de juiste tas en schoenen. ‘’Accessoires zijn al eeuwenlang een essentieel onderdeel van onze outfit. Accessoires zijn enerzijds een praktische toevoeging aan je outfit doordat ze je te beschermen: een hoed of paraplu tegen de regen en een handschoen tegen de kou. Accessoires kunnen ook gebruikt worden om benodigdheden in mee te nemen die niet in je zak passen: tassen en buidels.’’

Deze voordracht vindt plaats op donderdag 25 november van 14.00 tot 15.00 uur. Van 20.00 tot 21.00 uur is het mogelijk de lezing te volgen via Zoom.

De toegang is 18 euro per lezing en er is een combinatiekorting van 5 euro bij het gelijktijdig boeken van twee lezingen. Graag vooraf aanmelden via de Vrije Academie.

Meer berichten