In de documentaire van Almeloër Ronald Voort staat Ilona cen
In de documentaire van Almeloër Ronald Voort staat Ilona cen

Documentaire Almeloër Ronald Voort in Hoff over drama met jeugdzorg

Algemeen

ALMELO - In Hof 88 draait zondag 28 november vanaf 20.15 uur draait de documentaire ‘In het belang van het kind’. De documentaire is gemaakt door Almeloër Ronald Voort.

In de film zien we Ilona. Ze is een gescheiden moeder en eigenaar van twee bedrijven. Haar leven bestaat uit werken en de strijd voor omgang met haar kinderen. De jongste twee heeft ze al meer dan drie jaar niet gezien. Als haar oudste dochter Myrthe bij haar weg wordt gehaald, lijkt ze alles verloren te hebben. Maar ze geeft de strijd niet op.

Ilona heeft alles over voor haar drie kinderen, maar door haar vechtscheiding staat ze onder toezicht van jeugdbescherming. Haar oudste dochter Myrthe woont bij haar als de kinderrechter besluit de machtiging te geven om Myrthe uit huis te plaatsen. Myrthe duikt direct onder en blijft een half jaar onvindbaar tot dat de machtiging verloopt. Eenmaal terug bij haar moeder wordt Myrthe dezelfde week nog op straat door de politie opgepakt en afgevoerd naar een crisisopvang voor tienermoeders en drugsverslaafden.

Hof 88: ‘’In deze filmische documentaire zien we hoe Ilona als moeder probeert het beste te doen in het belang van haar kinderen, maar volgens de jeugdbeschermers voert zij alleen maar strijd en is zij hierdoor juist het belang van de kinderen uit het oog verloren. Het is een patstelling waarbij de kinderen het slachtoffer worden.’’

Voort geeft geen antwoorden maar laat zien door welke emotionele windtunnel alle betrokkenen worden geblazen waarbij niets en niemand ontzien wordt.
De film was een officiële selectie tijdens het International Filmfestival Film By The Sea.

Hof 88: ‘’Door het nieuws van de meer dan duizend uithuisgeplaatste kinderen bij de toeslagenaffaire is het onderwerp jeugdzorg actueel geworden.’’

Omdat er zoveel verhalen binnen kwamen tijdens de researchfase van de documentaire, heeft Ronald besloten om ook een podcastserie te maken. Het resultaat zijn drie verhalen van ouders en een verhaal van een oud-jeugdbeschermer. De afleveringen zijn te beluisteren via de website www.inhetbelangvanhetkinddefilm.nl of via Spotify. 

Reserveren via www.hof88.nl

!
Afbeelding
Band Sultan speelt live in Café de Stam 16 uur geleden
Afbeelding
Jubileum bij Lords Choir 18 uur geleden
Afbeelding
Bomen planten in Bornerbroek 21 uur geleden
Afbeelding
Inzamelactie Douwe Egberts punten Lions gisteren
Afbeelding
Repair Café de Hagedoorn wordt steeds populairder 30 nov, 09:48
Afbeelding
Judoclinics door Judo Almelo in IISPA 29 nov, 16:16
Afbeelding
Column Marleen Vulic: Verwachtingen, verlangens 29 nov, 13:44
Afbeelding
‘Klupengel’ uitgereikt aan Obimex 29 nov, 11:52