<p>Het is zo druk bij Mantelzorg Almelo dat de consulenten hulp nodig hebben van vrijwilligers.<br><br></p>

Het is zo druk bij Mantelzorg Almelo dat de consulenten hulp nodig hebben van vrijwilligers.

Mantelzorg Almelo heeft nu zelf beetje hulp nodig

ALMELO - Bij Mantelzorg Almelo staan alle signalen weer op groen. De behoefte aan ondersteuning is zo groot, dat de consulenten nu zelf hulp nodig hebben. Ze zoeken vrijwillige administratieve duizendpoten.

Mensen die de zorg hebben voor een partner, kind, familielid goede buur of vriend, kunnen een beroep doen op Mantelzorg Almelo voor veel vormen van ondersteuning. ‘’Een luisterend oor, een vrijwilliger thuis die wat taken over kan nemen, cursussen, vervoer, huishoudelijke hulp, mantelzorg café voor wat ontspanning. Al die vormen van ondersteuning lagen in de coronatijd voor een belangrijk deel stil en bovendien vertrokken twee gewaardeerde collega’s’’, zo laat een woordvoerder weten.

Mantelzorg Almelo staat nu aan de vooravond van een zo normaal mogelijk jaar en - zo blijkt - is node gemist. ‘’De telefoon rinkelt onophoudelijk en de inschrijvingen stromen binnen. Het beantwoorden van alle telefoontjes, het registreren en tal van andere administratieve handelingen doen de consulenten Jacquelien ter Beek, Mirjam van Baalen, Michelle Aslan en Susan Nijkamp er tot op de dag van vandaag zelf bij, maar dat dreigt allemaal wel erg veel te worden.’’ 

Jacquelien zegt: ‘’We hebben nu echt zelf een beetje hulp nodig en hopen daarvoor vrijwilligers te vinden.’’

Mantelzorg Almelo is op zoek naar vrijwilligers die willen helpen met het opnemen van telefoontjes en het registreren in Excelbestanden, maar die het ook leuk vinden om kleine klusjes te klaren zoals verzending van informatiemateriaal, het schrijven van verjaardagskaarten en het e-mailen van persberichten.

De werktijden zijn (bij voorkeur) van 9.00 tot ongeveer 11.30 uur voor één of meerdere dagen in de week. Mantelzorg Almelo hoopt een poule van vrijwilligers te formeren, die de consulenten kan ondersteunen.

Enige administratieve ervaring? Neem dan contact op met een van de consulenten van Mantelzorg Almelo: 0546 536830.

Meer berichten