<p>Wethouder Van Mierlo vindt het belangrijk dat Almelose kinderen gezond worden.</p>

Wethouder Van Mierlo vindt het belangrijk dat Almelose kinderen gezond worden.

‘Almelose kinderen naar een gezonder gewicht’

ALMELO - Almelo sluit zich voor drie jaar aan bij de landelijke aanpak Jongeren Op Gezond Gewicht. Door onderwijs, sport, zorg en welzijn te verbinden aan organisaties en ondernemers wordt geprobeerd een gezonde sociale en fysieke omgeving voor jongeren te creëren.

De gezonde keus moet volgens wethouder Eugène van Mierlo van Zorg een makkelijke keus worden. “Een gezond gewicht én gezonde leefstijl moeten vanzelfsprekend zijn. Daar gaan we voor.”

JOGG is gericht op gedrag en omgeving, om een gezond gewicht bij jongeren te bevorderen. JOGG richt zich zowel op het bevorderen van gezond eten, als ook op het aantrekkelijk en makkelijk maken van voldoende bewegen voor kinderen en jongeren.

Overgewicht is volgens de gemeente een belangrijke bron van gezondheidsrisico’s. Van Mierlo: “Uit de GGD Gezondheidsmonitor 2021 blijkt dat veel kinderen tijdens de coronacrisis een minder gezonde leefstijl hebben gekregen. Des te belangrijker dat we hier nu een integrale aanpak op ontwikkelen.”

De gemeente heeft het Sportbedrijf Almelo opdracht gegeven een plan op te stellen. Daarin wordt aansluiting gezocht bij al bestaande initiatieven en activiteiten. “Denk aan buurtsportcoaches, scholen en sportorganisaties maar ook supermarkten voor een gezond aanbod aan voedingsmiddelen.”

Meer berichten