Er wordt van alles gerepareerd tijdens het Repair Café in Almelo.
Er wordt van alles gerepareerd tijdens het Repair Café in Almelo.

Repair Café redt leven platenspelers

Algemeen

ALMELO - De vrijwilligers van Repair Café Almelo staan op vrijdagmiddag 27 augustus weer klaar. Tussen 12.30 en 15.30 uur kunnen bezoekers terecht met hun reparaties in de Hagedoorn aan de Wilgenstraat 11 in Almelo.

‘’Uit een nieuw rapport van het IPCC, het klimaatpanel van de Verenigde Naties, blijkt onder meer dat het klimaat ongekend snel verandert en dat de mens daarvan de oorzaak is’’, aldus de mening van hun woordvoerder. ‘’Ook hebben we steeds vaker te maken met hittegolven, droogte , zware regenval, minder ijs op de noordpool en stijging van de zeespiegel door de opwarming van de aarde. Wij kunnen hier met z’n allen iets aan doen.’ Als Repair Café geven wij apparaten een tweede kans en kunnen zo het gebruik van grondstoffen een stukje terugdringen.’’


Het Repair Café van augustus begon met een muziekbox waar het bluetoothsignaal niet van werkte. ‘’Na het doormeten van verschillende onderdelen op de printplaat kwam men uiteindelijk tot de conclusie dat oxidatie op de printplaat tussen de verbindingen de oorzaak was. Nadat diverse onderdelen opnieuw op de printplaat gesoldeerd waren, werkte de bluetoothverbinding weer’’, aldus de woordvoerder.

Twee platenspelers hadden verschillende problemen. ‘’Bij de ene moest een nieuwe naald geplaatst worden en bij de andere moest alles opnieuw worden afgesteld. Een traag draaiende ventilator ging na wat smering op volle toeren de deur uit. Op een scheerapparaat werd een nieuwe tondeuse geplaatst. Van een radio zat de antenne los.’’


Van een strijkijzer werkte het waterpompje niet. Deze wordt over twee weken gerepareerd. Het verwarmingselement van een friteuse werkte na een reset weer. Verder kwam er nog een wijnkoeler, een waterkoker, een dvd-speler en een printer voorbij.

Voor reparaties betaalt men een vrijwillige bijdrage. Er kan één apparaat ter reparatie worden aangeboden.

Kijk voor meer informatie op de website van het Repair Café Almelo: www.repaircafealmelo.nl

Afbeelding
Op 'safari' met kinderen 27 apr, 12:13
Een OpStap excursie naar De Doorbraak. (Foto: Clifton Buitink)
OpStap excursie naar de Doorbraak 27 apr, 08:25
Afbeelding
Actief Almelo pakt uit in de meivakantie 26 apr, 14:22
Afbeelding
Lezing over Marja van Elsberg 26 apr, 12:15
Afbeelding
Fontein Grotestraat gesloopt FOTO'S 26 apr, 10:58
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 25 apr, 12:17
Een werk van Elsa Snijder.
Kunstenaars tonen zich bij Open Ateliers 25 apr, 09:35
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 24 apr, 12:24