Ineke Tieltjes: ''Door mantelzorgtaken naast een baan, studie en/of gezin en door de versnelling in de maatschappij ontstaan bij veel mensen gevoelens van onrust en stress.
Ineke Tieltjes: ''Door mantelzorgtaken naast een baan, studie en/of gezin en door de versnelling in de maatschappij ontstaan bij veel mensen gevoelens van onrust en stress.

Mantelzorgers krijgen rust door volgen nieuwe cursus

Algemeen

ALMELO - Mantelzorg Almelo houdt een cursus speciaal voor mantelzorgers die druk bezet zijn door de combinatie van mantelzorgtaken, (vrijwilligers)werk, studie en/of gezin. 

‘’Zorgen voor jeZelf geeft duidelijke aanwijzingen om vanuit rust en met plezier de dagelijkse bezigheden uit te voeren’’, aldus cursusleidster Ineke Tieltjes. 

Op het programma staan: introductie en informatie, rust en onrust, invoeren en uitvoeren. Ook is er ruimte voor uitwisseling van ervaringen met elkaar.

Ineke Tieltjes: ‘’Door mantelzorgtaken naast een baan, studie en/of gezin en door de versnelling in de maatschappij ontstaan bij veel mensen gevoelens van onrust en stress. Zorgen voor jeZelf wil daar een alternatief voor bieden en draagt suggesties aan in een korte cursus.’’
De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten die in september en oktober worden gehouden.

Tieltjes: ‘’Het gaat in de vier bijeenkomsten ook niet over vitamines en mineralen maar over aandacht en aanvoelen. Aandacht voor wie je bent en wat je doet. Eerdere deelnemers hebben de cursus als waardevol ervaren omdat het rust en inzicht heeft gegeven en praktisch toepasbaar is.’’
De vier bijeenkomsten staan gepland op 13 en 27 september en 11 en 25 oktober en duren van 19.00 tot 21.30 uur. Voor de start heeft Tieltjes een telefonische intake met elke deelnemer. Tussentijds is ze beschikbaar voor vragen.

De cursus is voor mantelzorgers uit de gemeente Almelo. Plaats van handeling is wijkcentrum De Schelf.


Voor informatie of aanmelding kan men contact opnemen met Mantelzorg Almelo: Mirjam van Baalen, m.vanbaalen@mantelzorgalmelo.nl of 06-10023568.

Afbeelding
Op 'safari' met kinderen 27 apr, 12:13
Een OpStap excursie naar De Doorbraak. (Foto: Clifton Buitink)
OpStap excursie naar de Doorbraak 27 apr, 08:25
Afbeelding
Actief Almelo pakt uit in de meivakantie 26 apr, 14:22
Afbeelding
Lezing over Marja van Elsberg 26 apr, 12:15
Afbeelding
Fontein Grotestraat gesloopt FOTO'S 26 apr, 10:58
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 25 apr, 12:17
Een werk van Elsa Snijder.
Kunstenaars tonen zich bij Open Ateliers 25 apr, 09:35
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 24 apr, 12:24