<p>Leen Bakker op de Woonboulevard Almelo geeft allerlei tips hoe een perfecte tienerkamer is in te richten.</p>

Leen Bakker op de Woonboulevard Almelo geeft allerlei tips hoe een perfecte tienerkamer is in te richten.

Kinderkamer wordt jofele tienerkamer met Leen Bakker Almelo

ALMELO - En dan is het moment daar… Na de zomervakantie gaat je kind naar de middelbare school. Je dochter of zoon is een heuse tiener geworden. Tijd om de inrichting van zijn of haar slaapkamer daarop aan te passen.

Je tiener wil graag af van zijn of haar kinderachtige kamer. Hoe richt je de perfecte tienerkamer in? Leen Bakker geeft handige tips, zodat je in een handomdraai tegen een scherpe prijs je zoon of dochter de kamer kan geven die bij hem of haar past.

Bed en kast in een tienerkamer

Een tienerkamer kun je verdelen in drie zones. Een slaapplek, relaxplek en een werkplek. Een tienerkamer inrichten betekent in eerste instantie kiezen voor een groter bed. Niet alleen voor je zoon of dochter, maar ook voor vrienden en vriendinnen die onverwachts blijven slapen. Want tieners zijn gek op logeerpartijtjes.

Een twijfelaar

Een volwassen uitstraling geven aan de slaapkamer van je tiener? Ga dan voor een twijfelaar. Een twijfelaar is een bed of boxspring met een afmeting van 120 bij 200 of 140 bij 200 centimeter. Als hier ruimte voor is, dan zal jouw tiener hier ontzettend blij mee zijn.

Een rolbed

Ideaal voor logees is het Vipack-bed Alex met rolbed van Leen Bakker. Het stoere bed met industriële look heeft onder het bed een handig rolbed dat gebruikt kan worden als opberglade of als logeerbed.

De kledingkast

Bekijk ook eens de bijbehorende kledingkast in de winkel op Woonboulevard Almelo. Want voor grote jongens, en met name meiden, wordt kleding steeds belangrijker. En al die kleding gaat meer ruimte innemen dan toen ze nog op de basisschool zaten.

Relaxen met vrienden

Tieners hechten waarde aan een plek om te relaxen. Het is een plek waar ze kunnen hangen met vrienden en vriendinnen, een boek kunnen lezen, muziek kunnen luisteren of filmpjes kunnen kijken. Een zitzak is dan een uitkomst. Tip: Zet er meerdere bij elkaar. In plaats van een zitzak kun je ook kiezen voor verschillende sierkussens en plaids bij elkaar. Kortom: tipitent eruit, zitzak en kussens erin.

Kinderbureau en bureaustoel

Niet vergeten: je zoon of dochter krijgt straks huiswerk mee naar huis. Investeer daarom in een goed bureau en een ergonomische bureaustoel. Hoe leuker de plek, des te leuker het is om huiswerk te maken. Maar houd het rustig en zorg voor weinig afleiding. Bureau Montijo van Leen Bakker Almelo heeft een rustige uitstraling en is ook nog eens praktisch. Jouw tiener kan zijn of haar schoolspullen netjes opruimen in een van de drie lades in het bureau.
Kies voor een verstelbare bureaustoel. Tieners groeien als kool en op deze manier groeit de stoel mooi mee. Maak de werkplek af met een metalen bureaulamp met helder gericht licht. Ideaal voor als er ’s avonds nog huiswerk moet worden gemaakt.

Nog een laatste tip: overleg van tevoren wel met je zoon of dochter. Tieners weten heel goed wat ze wel en niet willen. Maar dat wist je vast en zeker al... En voor al je vragen of om wat ideetjes op te doen kom je gewoon langs bij Leen Bakker op Woonboulevard Almelo.

Meer berichten