De stadsambassadeurs hebben er zin in!
De stadsambassadeurs hebben er zin in! (Foto: Almelo Promotie)

Stadsambassadeurs delen cityguide uit

door Almelo Promotie - ALMELO - De Almelose vrijwilligers in de herkenbare blauw met witte Almelo promotie outfits zijn al een paar zaterdagen zichtbaar in de stad. De komende zomer ga je ze vaak tegenkomen! Ze zijn elke zaterdag en de koopzondagen op pad in de binnenstad. Ze kennen de leukste plekjes en vertellen je daarover of geven je de nieuwe stadsgids.

De leuke mensen die in het centrum rondlopen in blauwe jassen, zijn heuse Almelose vrijwilligers. “In Almelo zijn veel evenementen waar een vaste groep vrijwilligers aan meewerkt”, vertelt Petra Dijkstra van Uit in Almelo. “Die hebben elkaar de laatste maanden door corona natuurlijk gemist. Dat viel mooi samen met onze vraag waar we gastvrije ambassadeurs met hart voor Almelo vandaan konden halen.” De vrijwilligers gaan volgens Petra goed voorbereid de straat op. “Ze hebben een training gevolgd en weten hoe ze bezoekers kunnen helpen. Hoe ga je om met onverwachte vragen? Wat zijn de plannen van de bezoeker? Zo kunnen ze echt goed helpen!” 

“De stadsambassadeurs zijn de eerste aftrap van een campagne om meer bezoekers in de binnenstad te ontvangen”, vervolgt Petra. “In nauwe samenwerking met ondernemers, gemeente en Almelo Promotie worden er dit jaar verschillende activiteiten uitgerold waarmee de stijgende lijn na de gedwongen Coronapauze weer opgepakt wordt.”

“Er lopen tenminste twee gastheren of gastvrouwen door de stad op zaterdag”, gaat Petra verder. “Naast vragen die ze beantwoorden, delen ze een stadsplattegrond, wandelroutes en een splinternieuwe stadsgids uit. Zo kunnen we bezoekers uit de regio en daarbuiten goed welkom kunnen heten.” 

Vind jij het leuk om mee te helpen en mensen over Almelo te vertellen? Neem contact op met Uit in Almelo via info@almelopromotie.nl.

De City guide is ook te vinden bij de Stadswinkel en op de Almelo info punten. “We hebben gekozen voor mooie, felle kleuren en bijzondere inhoud. Niet zomaar lijstjes en vouchers, maar net even anders. We lichten in de gids verschillende stadsgebieden uit, met hun eigen uitstraling, we laten zien welke plekjes je niet mag missen. Zo leer je Almelo echt kennen want de inhoud is gebaseerd op tips van de Almelocals, die ze konden doorgeven via social media.” Kijk ook op www.uitinalmelo.nl/Over-Almelo/cityguide.

Meer berichten