Helaas voor Heracles Almelo geen playoffs. We zien Ismail Azzaoui dit seizoen niet meer officieel in actie
Helaas voor Heracles Almelo geen playoffs. We zien Ismail Azzaoui dit seizoen niet meer officieel in actie (Foto: NESimages/Michael Bulder)

Geen play-offs voor Heracles Almelo

Algemeen

ALMELO - Voor Heracles Almelo zit het seizoen er op. De ploeg van trainer Frank Wormuth haalde in de laatste twee wedstrijden tegen Feyenoord en AZ maar één punt en dat was te weinig om Sparta van de achtste plek af te houden. “We hebben een wisselvallig seizoen gehad’’, zegt Tim Breukers. “Maar wel een seizoen met een dikke voldoende.’’

Sparta haalde uit de laatste 5 wedstrijden liefst 13 punten en dat nekte Heracles uiteindelijk in de strijd om plek acht en de Europese play-offs.
Plek negen werd het dus voor Heracles, met 44 punten, drie meer dan nummer tien FC Twente.
Tim Breukers speelde op Hemelvaartsdag tegen Feyenoord mee en ook zondag tegen AZ. Als invaller dat wel. “Het was zeker mooi om afscheid te nemen op het veld. Dat is mooier dan op de bank’’, zegt Breukers.

In de laatste thuiswedstrijd tegen Feyenoord boekte Heracles een 1-1 gelijkspel. Orkun Kökcü zette de bezoekers op voorsprong en Sinan Bakis tekende vanaf elf meter voor de gelijkmaker. Het was zijn tiende goal van het seizoen.

De klus tegen AZ was vooraf al een moeilijke. De zestien eerdere edities in Alkmaar leverden Heracles vijftien nederlagen op en één gelijkspel. Dat was de 2-2 van 5 november 2005. Voor AZ scoorden Tarik Sektioui en Shota Arveladze, maar Heracles kwam terug met goals van Denis Calincov en keeper (!) Martin Pieckenhagen die raak kopte op aangeven van Calinkov. Peter Bosz was de trainer van Heracles en Louis van Gaal die bij AZ. Andere tijden...

Verder won Heracles in 2012 in de halve finale van de beker bij AZ in de verlenging met 2-4, maar of er op de laatste speeldag van dit seizoen weer wat in het vat zou zitten voor Heracles werd betwijfeld. Bovendien was Rai Vloet geblesseerd en aanvoerder Robin Pröpper geschorst.
Op voorhand zei Wormuth voor een punt te gaan en dan te hopen op een zege van Heerenveen op Sparta. “Natuurlijk weet ik dat AZ-uit niet onze favoriete wedstrijd is geweest in de afgelopen seizoenen, maar iedere wedstrijd staat op zich. En in de laatste speelronde zie je altijd verrassende uitslagen, laat Heracles Almelo maar de verrassing zijn.”

Bijna was Herales op weg naar die verrassing, maar de kopbal van Orestis Kiomourtzoglou uit een voorzet van Giacomo Quagliata belandde op de paal en doelman Bizot hield even later Bakis van scoren af na weer een gave voorzet van de linksback.
Vlak voor rust scoorde Boadu de 1-0 en na rust liep AZ zelfs uit naar 5-0. “Na de 2-0 van AZ was het redelijk klaar’’, zegt Breukers. “Al was het anders geweest als die bal op de paal erin was gegaan.’’

Volgens Breukers beleefde Heracles ‘een wisselvallig seizoen’. “Vooral in het eerste deel van de competitie. Maar in januari en februari hebben we veel punten gepakt. Er zit veel potentie in het elftal. De gemiddelde leeftijd is laag. Je hoopt stiekem dat je de play-offs nog mee kunt pakken, maar toch was het seizoen een dikke voldoende.’’

.

Afbeelding
'Almelose haven is van levensbelang' 7 uur geleden
Swiss Sense Almelo: nu 40 procent korting op de Royal collectie.
Rondstruinen op Woonboulevard 10 uur geleden
Afbeelding
Almelo herdenkt en viert vrijheid op 4 en 5 mei 13 uur geleden
Het projectkoor van Toonkunst Almelo verzorgt een herdenkingsconcert.
Bijzonder 4 mei concert in basiliek 1 mei, 12:33
'Hoog bezoek' op het Erasmus.
Erasmus: 'hoog bezoek' 1 mei, 08:39
ALMELO (NED): WIELRENNEN: 27 APRIL
Foto gemaakt tijdens de Koningsdag Ronde van Almelo
Emiel Jansman wint Koningsdagronde Almelo 30 apr, 14:45
Afbeelding
Vele activiteiten bij Actief Almelo 30 apr, 12:19
Muziek met Koningsdag. Kringloopwinkel WaWollie is ook present.
Inschrijving open voor 'Kleedje' op Oranjemarkt 30 apr, 10:01