Almelo Sociaal is een stichting met vrijwilligers die u gratis helpen bij vragen over geld, zorg en wonen. In deze column krijgt u een kijkje in wat we in de praktijk meemaken.
Almelo Sociaal is een stichting met vrijwilligers die u gratis helpen bij vragen over geld, zorg en wonen. In deze column krijgt u een kijkje in wat we in de praktijk meemaken.

Moe van het altijd klaarstaan?

Algemeen

Uw ouders, een buurvrouw in een rolstoel, een kind dat al tijden ziek is - ze weten u wel te vinden. U gaat mee boodschappen doen, naar de dokter, naar de fysio. Best zwaar, maar hoe moet het anders …? Nou, wij weten wel wat!

Door Sandra Bakhuis

Tine probeert alle ballen hoog te houden: huishouden, kinderen, ouders, buurvrouw. Vandaag staan wij op haar te-doen-lijstje. Op een drafje komt ze binnenvallen. “Hè, wat rennen. Nog net op tijd voor deze afspraak.”

Help, ik verzuip …

Tine wil voor haar moeder hulp regelen. Want die is soms zo eenzaam en kan niet meer alleen boodschappen doen. Tine gaat nu vaak mee, maar kan het nauwelijks nog combineren met haar vele taken en gezin. Als wij vragen hoe het met haar gaat, is ze zelfs bijna in tranen. “Ik weet niet hoelang ik het nog red”, snikt ze. Net als veel anderen is ze vanuit liefde gaan zorgen voor iemand, maar dat groeide uit naar meer. Typisch voor mantelzorg(ers).

Loden mantel

‘Een jas van liefde’ heet het soms, maar bij Tine is het nu een loden last. Gelukkig weten wij oplossingen. Voor Tine en haar moeder bellen we met Mantelzorg Almelo. Deze stichting geeft professionele ondersteuning en een persoonlijk advies. Daarnaast rijden vrijwilligers ook mee naar de winkel. Even later heeft Tine al een afspraak met de stichting om kennis te maken. “Doe nog maar een kop koffie”, besluit ze met een zucht van verlichting. “Daar krijg ik nu weer tijd voor.”

Dit soort vragen krijgen we elke week. Dankzij onze eigen ervaringen helpen we mensen dan weer op weg. Ook u. Bel met 0546 45 69 09 voor een afspraak of kijk op

www.almelosociaal.nl

Pedro Swier (Algemeen Directeur Vredehof), coördinator Elise Meenderink, voorzitter Marijke van Heeswijk, de cursisten van Hospice Leendert Vriel Almelo en de trainer Ronald Alferink van Nu-z11.
Hospice ontvangt donatie van Vredehof Donatiefonds 21 uur geleden
Afbeelding
'Almelose haven is van levensbelang' 2 mei, 15:46
Swiss Sense Almelo: nu 40 procent korting op de Royal collectie.
Rondstruinen op Woonboulevard 2 mei, 12:29
Afbeelding
Almelo herdenkt en viert vrijheid op 4 en 5 mei 2 mei, 09:48
Het projectkoor van Toonkunst Almelo verzorgt een herdenkingsconcert.
Bijzonder 4 mei concert in basiliek 1 mei, 12:33
'Hoog bezoek' op het Erasmus.
Erasmus: 'hoog bezoek' 1 mei, 08:39
ALMELO (NED): WIELRENNEN: 27 APRIL
Foto gemaakt tijdens de Koningsdag Ronde van Almelo
Emiel Jansman wint Koningsdagronde Almelo 30 apr, 14:45
Afbeelding
Vele activiteiten bij Actief Almelo 30 apr, 12:19