Afbeelding

Wethouder van Wijk opent multi-sportcourt Haghoekspark

Algemeen

ALMELO – Na het Cruyff Court in de Schelfhorst, de Krajicek Courts aan de Steffensweg en in het Goossenmaatpark, heeft nu ook de Haghoek een multi-sportcourt. Deze keer niet in verbinding met een foundation zoals die foundations van Cruyff en Krajicek, maar een ontwerp uit de gemeentelijke hoed in samenwerking met leverancier Yalp uit Goor. De partijloze wethouder van stadsbeheer en openbare ruimte Christien van Wijk verrichtte de openingshandeling door een voetbal te overhandigen waarmee regerend Nederlands kampioen Freestyle Rowdy Heinen de belangstellend toekijkende wijkjeugd liet zien wat hij allemaal met een bal kan doen. Daarna was het court vrij voor iedereen en kon men deelnemen aan de sportclinics die het Sportbedrijf Almelo op deze openingsmiddag organiseerde.

Van Wijk was blij dat nu opnieuw een stap is gezet om in elke wijk een speelveld te realiseren waarop de jeugd meerdere takken van sport vrij kan beoefenen. Andere niet voornoemde wijken kennen ook al kleinere accommodaties en in tal van wijken zijn tevens openbare kinderspeelplekken te vinden. De gemeente heeft zelfs een panna-kooi bij station De Riet, pal aan het Louise van Haeftenplantsoen. Op het nieuwe multi-sportcourt aan de Meulenbeldlaan kan worden gevoetbald en gehandbald maar ook basketballen kan er worden beoefend. Het court heeft een asfaltbedekking waarop in diverse kleuren de speelvelden zijn uitgezet.

Pax Kinderhulp zoekt vakantieouders,
Pax Kinderhulp op zoek naar vakantieouders 7 uur geleden
Bram Eijgenhuijsen, bekend van B&B Vol Liefde,
Presentatie boek Bram Eijgenhuijsen 9 uur geleden
Kijk eens op actiefalmelo.nl of download de app.
Actief Almelo werkt aan de bekendheid 4 mei, 13:48
Tycho en Herma Kuikhoven van Plentyparts roepen collega's op om ook mee te doen met de 'week van de stenen winkel'.
'Doe je mee met de Week van de stenen winkel?' 4 mei, 09:43
Pedro Swier (Algemeen Directeur Vredehof), coördinator Elise Meenderink, voorzitter Marijke van Heeswijk, de cursisten van Hospice Leendert Vriel Almelo en de trainer Ronald Alferink van Nu-z11.
Hospice ontvangt donatie van Vredehof Donatiefonds 3 mei, 11:35
Afbeelding
'Almelose haven is van levensbelang' 2 mei, 15:46
Swiss Sense Almelo: nu 40 procent korting op de Royal collectie.
Rondstruinen op Woonboulevard 2 mei, 12:29
Afbeelding
Almelo herdenkt en viert vrijheid op 4 en 5 mei 2 mei, 09:48