De afgelopen jaren waren de weersomstandigheden goed
De afgelopen jaren waren de weersomstandigheden goed

Wordt het stofhappen of ploeteren door de blubber?

Algemeen

ALMELO - De Almelose wielervereniging De Zwaluwen organiseert op zondag 29 oktober haar jaarlijkse Nationale Veldrit, dit jaar inmiddels voor de 16e keer. ‘s Ochtends verzamelen zich weer vele jeugdrenners uit het hele land om te strijden voor een goede klassering. ‘s Middags nemen de vrouwen, nieuwelingen, junioren, amateurs en masters het tegen elkaar op. Plaats van handeling is het parcours van AWV de Zwaluwen aan de Sumpel. Al jarenlang organiseert AWV de Zwaluwen als enige Wielervereniging in Oost-Nederland een cross als deze, waar de veldrijders punten kunnen verzamelen om zich te plaatsen voor het NK dat in januari 2018 wordt gehouden in Surhuisterveen. Gezien de populariteit van de wielersport zal het ook 29 oktober weer een drukte van belang worden, met veel belangstellenden en meegereisde familie en supporters. Met zo’n 300 voorinschrijvingen lijkt dit dik in orde te gaan komen! De deelnemers zullen hun stuurkunsten en snelheid laten zien, die bij het veldrijden sterk beïnvloed worden door de weersomstandigheden. Dat maakt dat de zwaarte van een wedstrijd vaak pas blijkt op de wedstrijddag, een voor veel renners aantrekkelijk aspect van het crossen (veldrijden); waar de één meer houdt van een droog, strak en snel parcours, komt een ander helemaal tot zijn/haar recht op een drassig parcours met veel modder.

Programma

Om 09.30 uur gaan de jongste renners, de 7-jarige jongens en meisjes, van start en daarna zullen in rap tempo de verschillende leeftijdscategorieën zich daarna aan elkaar meten. Omstreeks het middaguur is er dan een pauze, die door de oudere deelnemers gebruikt zal worden om het parcours te verkennen en om zich warm te rijden. Vervolgens zullen zij vanaf 13.00 uur proberen het uiterste te presteren in hun wedstrijd. De laatste finish wordt omstreeks 16.30 uur verwacht. De afgelopen jaren waren de omstandigheden goed maar verschillend, dus voor een ieder wat wils. Het is dus maar weer afwachten hoe de (weers)omstandigheden dit jaar zullen zijn. De organisatie, AWV de Zwaluwen, is er in elk geval alles aan gelegen om het voor alle deelnemers en het publiek een leuke, sportieve en gezellige dag te laten worden. U bent van harte welkom op het parcours aan de Sumpel (achter de Woonboulevard). De toegang is de hele dag gratis! Kijk voor meer informatie op www.awvdezwaluwen.nl en op www.knwu.nl.

Pedro Swier (Algemeen Directeur Vredehof), coördinator Elise Meenderink, voorzitter Marijke van Heeswijk, de cursisten van Hospice Leendert Vriel Almelo en de trainer Ronald Alferink van Nu-z11.
Hospice ontvangt donatie van Vredehof Donatiefonds 2 uur geleden
Afbeelding
'Almelose haven is van levensbelang' 22 uur geleden
Swiss Sense Almelo: nu 40 procent korting op de Royal collectie.
Rondstruinen op Woonboulevard gisteren
Afbeelding
Almelo herdenkt en viert vrijheid op 4 en 5 mei 2 mei, 09:48
Het projectkoor van Toonkunst Almelo verzorgt een herdenkingsconcert.
Bijzonder 4 mei concert in basiliek 1 mei, 12:33
'Hoog bezoek' op het Erasmus.
Erasmus: 'hoog bezoek' 1 mei, 08:39
ALMELO (NED): WIELRENNEN: 27 APRIL
Foto gemaakt tijdens de Koningsdag Ronde van Almelo
Emiel Jansman wint Koningsdagronde Almelo 30 apr, 14:45
Afbeelding
Vele activiteiten bij Actief Almelo 30 apr, 12:19