Afbeelding

Tips voor het uitzoeken van de perfecte badkamer

Algemeen

Het uitzoeken van een nieuwe badkamer is voor de meeste mensen erg leuk, maar het kan soms ook overweldigend zijn. Er zijn immers zoveel keuzes, niet alleen qua stijl maar je moet ook nadenken over de juiste indeling, welke materialen ga je kiezen, welke kleuren heb je in gedachte en neem ook functionaliteit mee tijdens je badkamer zoektocht. Om het je wat makkelijk te maken hebben we een aantal handige tips voor je verzameld om je te helpen bij het vinden van de perfecte badkamer!

Ga op zoek naar inspiratie

Voordat je naar een badkamerwinkel gaat, kan het slim zijn om alvast wat inspiratie op te doen. Wat vind je mooi? Wat vind je belangrijk in een badkamer? En wil je bijvoorbeeld een bad, of ga je liever voor een grote inloopdouche? Dit zijn allemaal vragen die handig zijn om van tevoren te beantwoorden. Blader ook eens door tijdschriften, bekijk online badkamers en breng uiteindelijk ook zeker een bezoek aan badkamershowrooms om alle mogelijkheden te bekijken. Als je een idee hebt van wat je graag wilt voor je badkamer, maak dan een moodboard en verzamel afbeeldingen van badkamers die jou aanspreken. Het is helemaal niet vreemd om dit moodboard vervolgens mee te nemen naar een badkamerwinkel.

Wat is je budget?

Voordat je verder gaat met het uitzoeken is het ook belangrijk om je budget te bepalen. Bedenk hoeveel je bereid bent te besteden aan je nieuwe badkamer en houd hier zeker rekening mee bij het maken van keuzes. Zorg ervoor dat je ook rekening houdt met eventuele extra kosten, zoals installatie en accessoires. En vergeet ook zeker niet in een badkamerwinkel te onderhandelen over de prijs, het is namelijk heel gebruikelijk en het kan je zomaar veel geld schelen. 

Hou rekening met functionaliteit in de badkamer

Bij het ontwerpen van je badkamer is het ook belangrijk om na te denken over de functionaliteit ervan. Overweeg hoe je de ruimte gaat gebruiken en welke functies en voorzieningen voor jou belangrijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan de indeling van de ruimte, de grootte en het type bad of douche, de opbergruimte en vergeet ook zaken zoals ventilatie en verlichting niet. 

Verlichting speelt namelijk ook een heel belangrijke rol in de badkamer, zowel qua functionaliteit als sfeer. Overweeg het gebruik van inbouwspot IP65 voor boven de douche of bad, omdat deze bestand is tegen vocht en water. Badkamer spotjes kunnen heel goed gebruikt worden voor accentverlichting rondom de spiegel. Zorg ervoor dat de verlichting voldoende helder is voor functioneel gebruik, maar ook dimbaar voor een meer ontspannen sfeer.

Kies voor de juiste materialen

Bij het uitkiezen van een badkamer is het ook belangrijk om rekening te houden met materiaalgebruik. Let hierbij vooral op zaken zoals duurzaamheid en onderhoudsgemak. Kies bijvoorbeeld voor tegels en vloeren die bestand zijn tegen vocht en gemakkelijk schoon te maken zijn. Overweeg ook een waterontharder te kopen, zo blijft je badkamer een stuk mooier en hoef je minder schoon te maken. Kies materialen die passen bij de stijl die je mooi vindt, kies bijvoorbeeld voor natuursteen voor een luxe uitstraling of ga voor houten details voor een sfeervolle badkamer.

Met deze bovenstaande tips zorg jij dat je de perfecte badkamer uitkiest voor jouw huis!

Deze redactionele bijdrage valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

JYSK Almelo heeft de perfecte loungeset voor in de tuin.
JYSK heeft de perfecte loungeset 12 uur geleden
Repareren in de Hagedoorn.
Allerhande reparaties in Repair Café de Hagedoorn 15 mei, 13:23
De Almeloopers zijn klaar voor de Roparun.
Almeloopers in vorm voor de Roparun 15 mei, 09:31
Afbeelding
Open Boerderijdag in Bornerbroek 14 mei, 13:17
Afbeelding
Leerlingen Zone.college krijgen les in vissen 14 mei, 09:25
Vier kunstenaars exposeren in Kunst Punt Almelo bij de elfde expositie.
Expositie in Kunst Punt draait volop 14 mei, 08:30
Afbeelding
Lees de nieuwe editie van Almelo's Weekblad 14 mei, 08:00
René Maarleveld (links) en Rein Vos van Avezathe.
Roeiers Amycus blij met hun locatie 13 mei, 18:01