De winnaars van stadsboerderij Beeklust. (Foto: Nesimages/Michael Bulder)
De winnaars van stadsboerderij Beeklust. (Foto: Nesimages/Michael Bulder) Foto: Nesimages/Michael Bulder

Boerderij Beeklust wint de Stadsprijs

Algemeen

De Stadsprijs Almelo 2023 gaat naar Stadsboerderij Beeklust. De prijs werd vrijdag uitgereikt. Stichting Almelo Events en Stichting Kunst Punt Almelo, de andere twee genomineerden, wonnen de 2e en 3e prijs

Almelo - De werknemers en vrijwilligers van Stadsboerderij Beeklust zorgen er elke dag weer voor dat iedere bezoeker kan genieten van al het moois dat de boerderij te bieden heeft. “Iedereen uit Almelo is wel eens op de Stadsboerderij geweest. Dat de boerderij gerund wordt door de Twentse Zorgcentra maakt het nog meer een plek voor iedereen”, aldus commissievoorzitter Marjolein Wessels.
Vanwege de laagdrempeligheid en het feit dat het voor iedereen toegankelijk is verkoos de commissie Stadsprijs Stadsboerderij Beeklust tot winnaar. Stichting Almelo Events ontving de tweede prijs en Stichting Kunst Punt Almelo werd derde.

De Stadsprijs bestaat sinds 1997 en werd dit jaar voor de veertiende keer uitgereikt. Waarnemend burgemeester Mirjam van ‘t Veld was verheugd de winnaars in de raadzaal van het stadhuis te kunnen ontmoeten. Ook was het een hele eer voor haar om de Stadsprijs voor het eerst uit te reiken. In haar toespraak benoemde ze hoeveel moois en interessants er eigenlijk te ontdekken valt in Almelo.
Alle genomineerden ontvangen een geldbedrag om te besteden aan de Almelose samenleving. Stichting Kunst Punt Almelo ontvangt 500 euro, Stichting Almelo Events krijgt 1.000 euro en Stadsboerderij Beeklust wordt verblijd met 2.000 euro. Als winnaar kregen de mensen van Stadsboerderij Beeklust ook de wisselbokaal van kunstenaar Robert Jansen mee.

Tweede werd Stichting Almelo Events die al jaren voor jong en oud evenementen verzorgt in de stad. In Almelo is altijd wat te doen en dat komt door Almelo Events, geeft de commissie aan.
Stichting Kunst Punt Almelo is volgens de commissie een echte aanwinst voor de stad. En een mooie impuls voor de Almelose kunstenaars.

De Stadsprijs wordt eens in de twee jaar uitgereikt. In 2021 mocht Stichting Natuurhus Almelo de Stadsprijs in ontvangst nemen. Eerdere winnaars waren Stichting Historisch Festival Almelo (2019), Huis van Katoen en Nu (2017), Heracles Almelo (2015), de Almelose Ruiterdagen (2013), de Stichting HobNob (2011), de Stichting Atelierroute Almelo (2009), de Geleraaf (2007), de Stichting Beeklustpark (2005), Nolda Schepers en Diny Wind voor het project Boodschappenmand (2003), de Stichting Profronde Almelo (2001), Ineke Pezie voor het Mans Kapbergproject (1999) en Jan Krol voor zijn werk voor en namens de Bibliotheek Almelo (1997).
De commissie Stadsprijs is een onafhankelijke commissie die een bindende voordracht voor de winnaar doet aan het college van burgemeester en wethouders. Voorzitter van de commissie is Marjolein Wessels. De commissie bestaat verder uit Kim Novak, Brian van Loo, Randy van Lingen, Niels Mulder en Joost Tiemersma.

Afbeelding
Challenge 14 uur geleden
Afbeelding
Eerste kievitsei van Overijssel gevonden 15 uur geleden
Special TV bij RTV Oost!
Geniet van de Special TV Muziekshow op RTV Oost 16 uur geleden
Afbeelding
Almelose Faylinn Pattileamonia is Miss Beauty of Overijssel 2024 19 uur geleden
Afbeelding
Vermaak bij FUN-IE-FIT 3 mrt, 10:19
Afbeelding
Hubert van Mastrigt zet Almelo op de kaart 2 mrt, 10:16
Het Koninklijk Symphonie Orkest Cecilia. Eigen foto.
Familieconcert in de Waterstaatskerk 1 mrt, 15:21
Afbeelding
Open dag Trein Hobby Club Almelo 1 mrt, 12:03