Blij met de vrijwilligersprijzen.
Blij met de vrijwilligersprijzen.

Almelose vrijwilligers vallen in de prijzen

Algemeen

Vrijwilligers zijn de smeerolie van de samenleving. Zonder hun belangeloze inzet zouden heel veel activiteiten en projecten niet mogelijk zijn. Daarom is aan vier Almelose vrijwilligers(organisaties) de Overijsselse Vrijwilligers Prijs uitgereikt door Statenlid Annemieke Wissink en wethouder Eugene van Mierlo.

Almelo - Na de ontvangst bij Almelo voor Elkaar werd de eerste prijswinnaar verrast: Stichting Vluchtelingenwerk Almelo. SVWA zet zich volgens de jury al jaren belangeloos in voor statushouders in de gemeente Almelo. De vrijwilligers helpen onder andere bij het integreren in de Nederlandse samenleving, een nieuw bestaan opbouwen, gezinshereniging, het zoeken naar werk, scholing en geldzaken.

De tweede vrijwilligersgroep die in de prijzen viel is Vier het Leven. De vrijwilligers van deze organisatie dragen bij aan het terugdringen van eenzaamheid en sociaal isolement bij ouderen.
Thuiswonende ouderen kunnen meedoen aan inspirerende sociale activiteiten, samen het leven vieren en gelukkiger oud worden. Vrijwilligers maken de draaiboeken voor de uitjes, halen de ouderen op, begeleiden ze, zorgen voor gezelligheid en bieden een luisterend oor.

Vrijwilligerswerk doen is de tweede natuur van prijswinnaar mevrouw Lucas-Mekenkamp, zo meldt Avedan. “De lijst van alle activiteiten die zij belangeloos heeft gedaan in haar leven is lang. Ze was eerst actief in Amsterdam en Culemborg, later in Almelo. En ook al is ze al 89 jaar, ze is nog steeds actief bij de inloop-spellenmiddag van KBO en bezorgt voor KBO-PCOB elke maand het magazine in Wierden, Aadorp en Vriezenveen’’.

De groene Vrijwilligersprijs ging naar Depot Bornerbroek (Erve Peeze). “Vanuit dit depot worden veel vrijwilligersgroepen van Landschap Overijssel in midden-Overijssel van materiaal voorzien. Bert Hoek kreeg de prijs, hij is hoofd-depotbeheerder. De depotbeheerders maken wekelijks het gereedschap weer schoon en scherp en zetten het klaar voor de volgende groep landschapsbeheerders’’, aldus Avedan.

Daniëlle Aman (links) en Marion Kassenberg.
Huiselijk kinderdagverblijf De Hommel open in Almelo 1 uur geleden
Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker 7 uur geleden
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt houdt een thema-avond over vakantiemogelijkheden 20 uur geleden
Schilderen in de Schöppe.
Schildersclub Janny Dekkers heeft plekje vrij gisteren
Afbeelding
Almelo Geschiedenis Quiz bij Feijn Lunchen & Lezen 18 apr, 09:47
De organisatie van het festival Vrienden van Almelo Live.
Eerste editie VVAL met vele koren 17 apr, 13:28
Repareren in de Hagedoorn. (Foto: Geert ten Tusscher)
Naaimachine uit WO II bij de Hagedoorn gerepareerd 17 apr, 07:30
Afbeelding
Beelden van Frieda Waanders te zien in Galerie Herengracht 16 apr, 15:59