ALMELO - De opening van de tentoonstelling van werken van Carel Harberink, Annemarie van Uden en Hans Bouma in Kunsthal Hof 88 is zondag 19 november.
ALMELO - De opening van de tentoonstelling van werken van Carel Harberink, Annemarie van Uden en Hans Bouma in Kunsthal Hof 88 is zondag 19 november. Foto:

Kunsthal Hof 88 opent de 95e tentoonstelling

Algemeen

Glaskunst, fotografie en abstracte schilderijen zijn te zien tijdens de 95e tentoonstelling in Kunsthal Hof 88. 

Almelo - Vanaf zondag 19 november tot en met 21 januari is in Kunsthal Hof 88 een prachtige tentoonstelling te zien met kunstwerken van drie verschillende kunstenaars, zo meldt Hof 88. “Bijzonder aan deze tentoonstelling is de verscheidenheid in de verschillende kunstvormen. De bezoeker kan genieten van de geweldige glaskunst van Annemarie van Uden, de betoverende abstracte schilderkunst van Carel Harberink en zogenoemde ‘Tabletop’-fotografie van Hans Bouma.’’ De feestelijke opening van deze tentoonstelling vindt plaatst op zondag 19 november om 15.00 uur. Het bezoeken van de opening en tentoonstelling is gratis.

Annemarie van Uden

‘’Ons leven staat in teken van groei, de groei om stappen te zetten, moed te tonen, leren, aanvaarden en accepteren. De beelden van Annemarie zijn geïnspireerd door de natuur waarin alles vanzelf gaat. Glas is een lastig materiaal om mee te spelen, het verstand, de techniek komt er al gauw bij kijken. Het duurt relatief lang voordat een werk af is, deze traagheid staat vaak in contrast met de snelheid van een gedachte, een gevoel. De combinatie van het spelen en daarin de speelsheid zien te bewaren naast het technische gedeelte, het aardse is een mooie manier van zijn. Voor haar is dat ware poëzie, de schoonheid uit het materiaal vertalen naar het nu’’, aldus Hof 88.

Hans Bouma

Gefotografeerde papieren landschappen en constructies waarbij rust, ruimte en kwetsbaarheid kenmerkend zijn. Met deze vorm van ‘Tabletop-fotografie’ wordt een specifieke omgeving gecreëerd door Hans Bouma die het voorstellingsvermogen van de kijker prikkelt, aldus Hof 88. “De vergrote afmetingen van het werk versterken de sfeer. Wat tijdens natuurwandelingen is ervaren neemt Hans in herinnering mee naar huis om met papier ruimtelijke vormen te modelleren. De oorsprong van het resultaat is dan niet meer te herkennen.’’

Carel Harberink was in zijn vrijetijd amateurfotograaf met een groot gevoel voor composities en abstracte beelden. Met zijn leeftijd van inmiddels boven de 80 jaar kiest hij nu voor het fysiek minder belastende schilderen. Hij laat zich hierbij inspireren door zijn fotografische werk uit 1990.

Afbeelding
Luistermiddag en lezingen in Natuurhus 12 minuten geleden
Afbeelding
Heracles laat het weer eens afweten 2 uur geleden
Afbeelding
Lezing Historische Kring over putten 4 uur geleden
Afbeelding
Mijlpaal in duurzaamheid 4 uur geleden
Afbeelding
Boerderij Beeklust wint de Stadsprijs 4 uur geleden
Afbeelding
De ijsbaan is open! 4 uur geleden
Afbeelding
'Gelders' concert in de Grote Kerk 10 dec., 13:30
Afbeelding
Regionale actie 'Stoppen met roken' 9 dec., 13:45