ALMELO - De opening van de tentoonstelling van werken van Carel Harberink, Annemarie van Uden en Hans Bouma in Kunsthal Hof 88 is zondag 19 november.
ALMELO - De opening van de tentoonstelling van werken van Carel Harberink, Annemarie van Uden en Hans Bouma in Kunsthal Hof 88 is zondag 19 november. Foto:

Kunsthal Hof 88 opent de 95e tentoonstelling

Algemeen

Glaskunst, fotografie en abstracte schilderijen zijn te zien tijdens de 95e tentoonstelling in Kunsthal Hof 88. 

Almelo - Vanaf zondag 19 november tot en met 21 januari is in Kunsthal Hof 88 een prachtige tentoonstelling te zien met kunstwerken van drie verschillende kunstenaars, zo meldt Hof 88. “Bijzonder aan deze tentoonstelling is de verscheidenheid in de verschillende kunstvormen. De bezoeker kan genieten van de geweldige glaskunst van Annemarie van Uden, de betoverende abstracte schilderkunst van Carel Harberink en zogenoemde ‘Tabletop’-fotografie van Hans Bouma.’’ De feestelijke opening van deze tentoonstelling vindt plaatst op zondag 19 november om 15.00 uur. Het bezoeken van de opening en tentoonstelling is gratis.

Annemarie van Uden

‘’Ons leven staat in teken van groei, de groei om stappen te zetten, moed te tonen, leren, aanvaarden en accepteren. De beelden van Annemarie zijn geïnspireerd door de natuur waarin alles vanzelf gaat. Glas is een lastig materiaal om mee te spelen, het verstand, de techniek komt er al gauw bij kijken. Het duurt relatief lang voordat een werk af is, deze traagheid staat vaak in contrast met de snelheid van een gedachte, een gevoel. De combinatie van het spelen en daarin de speelsheid zien te bewaren naast het technische gedeelte, het aardse is een mooie manier van zijn. Voor haar is dat ware poëzie, de schoonheid uit het materiaal vertalen naar het nu’’, aldus Hof 88.

Hans Bouma

Gefotografeerde papieren landschappen en constructies waarbij rust, ruimte en kwetsbaarheid kenmerkend zijn. Met deze vorm van ‘Tabletop-fotografie’ wordt een specifieke omgeving gecreëerd door Hans Bouma die het voorstellingsvermogen van de kijker prikkelt, aldus Hof 88. “De vergrote afmetingen van het werk versterken de sfeer. Wat tijdens natuurwandelingen is ervaren neemt Hans in herinnering mee naar huis om met papier ruimtelijke vormen te modelleren. De oorsprong van het resultaat is dan niet meer te herkennen.’’

Carel Harberink was in zijn vrijetijd amateurfotograaf met een groot gevoel voor composities en abstracte beelden. Met zijn leeftijd van inmiddels boven de 80 jaar kiest hij nu voor het fysiek minder belastende schilderen. Hij laat zich hierbij inspireren door zijn fotografische werk uit 1990.

Brian de Keersmaecker in actie. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Heracles blijft in de eredivisie 17 uur geleden
Afbeelding
Ontdek de veelzijdigheid van polo's 22 uur geleden
Tonnie Frazer en Roel Dragt stoppen bij het SeniorenJournaal
SeniorenJournaal alweer tien jaar oud 23 uur geleden
Meer weten? Kijk op www.ontdekhightechtwente.nl voor meer informatie en updates.
Het hart van hightech wordt groter 18 mei, 12:33
Gerrit Willering (links) en Hendrik Supheert starten een Gitaarcafé in Aadorp.
Het Aahoes krijgt een Gitaarcafé 17 mei, 13:24
JYSK Almelo heeft de perfecte loungeset voor in de tuin.
JYSK heeft de perfecte loungeset 16 mei, 13:19
Repareren in de Hagedoorn.
Allerhande reparaties in Repair Café de Hagedoorn 15 mei, 13:23
De Almeloopers zijn klaar voor de Roparun.
Almeloopers in vorm voor de Roparun 15 mei, 09:31