Dinie Wikkerink, Sulaiman Ali en Theo Wolvecamp exposeren in Hof 88.
Dinie Wikkerink, Sulaiman Ali en Theo Wolvecamp exposeren in Hof 88.

Nieuwe expositie Kunsthal Hof 88

Algemeen

Op zondag 3 september vindt in de Kapelzaal van Theater Hof 88 de opening van de nieuwe tentoonstelling van Kunsthal Hof 88 plaats met werken van Sulaiman Ali, Dinie Wikkerink en Theo Wolvecamp. 

Almelo - Tijdens deze gratis te bezoeken opening zal worden gesproken met de kunstenaars achter de nieuwe tentoonstelling in de Almelose Kunsthal, is er muziek van Johan Bijkerk en wordt het nieuwe boek over de Syrische kunstenaar Sulaiman Ali gepresenteerd.
De eerste editie van dit boek zal in ontvangst worden genomen door wethouder Margreet Overmeen-Bakhuis. De tentoonstelling zelf is te bezoeken van 3 september tot en met 29 oktober in Kunsthal Hof 88.

Sulaiman Ali, geboren in 1957 te Damascus (Syrië), was in zijn geboorteland een zeer vooraanstaand kunstenaar met vele tentoonstellingen op zijn naam. Zijn huidige kunstwerken zijn abstract maar zoals vele goede schilders is Sulaiman Ali begonnen met het schilderen van figuratieve werken. Tijdens de oorlog in zijn land werd in 2021 de wijk waarin zijn huis en atelier gevestigd waren gebombardeerd en werden zijn kunstwerken voor deel groot deel vernietigd. Vanaf 2017 woont Sulaiman Ali met zijn echtgenote Aïda in Hengelo. Na een periode waarin schilderen niet mogelijk was heeft hij weer een atelier en daarmee zijn schildersritme gevonden.

Dinie Wikkerink

Al tijdens haar studie aan de AKI werd duidelijk dat Dinie Wikkerink niet werd aangetrokken door de spectaculaire vernieuwende onderwerpen, maar juist aandacht heeft voor de dagelijkse dingen om haar heen. Met licht creëert ze beelden die tijdloos zijn en zich kenmerken door schoonheid en troost. Licht is het belangrijkste gereedschap. Haar camera is de stille getuige. Lichtplekken die herinneringen oproepen en gewone dingen die door het licht een beeldende inhoud krijgen. Voor deze expositie heeft ze een selectie gemaakt uit haar werk. Het is een verzameling foto’s met licht in de hoofdrol.

In 1948, 75 jaar geleden, werd in Parijs de bekende COBRA-groep opgericht. Een avant-gardegroep die van grote invloed zou worden op de schilderkunst na 1950. Eén van de leden was Theo Wolvecamp (1925-1992) uit Hengelo. Hij was met de IJslander Gudnasson en de Deen Bile de meest abstracte schilder van de COBRA-groep. Tijdens deze tentoonstelling zijn in de Galerij van Kunsthal Hof 88 originele werken op papier te zien van Wolvecamp die tevens te koop zullen zijn.

Brian de Keersmaecker in actie. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Heracles blijft in de eredivisie 13 uur geleden
Afbeelding
Ontdek de veelzijdigheid van polo's 18 uur geleden
Tonnie Frazer en Roel Dragt stoppen bij het SeniorenJournaal
SeniorenJournaal alweer tien jaar oud 19 uur geleden
Meer weten? Kijk op www.ontdekhightechtwente.nl voor meer informatie en updates.
Het hart van hightech wordt groter 18 mei, 12:33
Gerrit Willering (links) en Hendrik Supheert starten een Gitaarcafé in Aadorp.
Het Aahoes krijgt een Gitaarcafé 17 mei, 13:24
JYSK Almelo heeft de perfecte loungeset voor in de tuin.
JYSK heeft de perfecte loungeset 16 mei, 13:19
Repareren in de Hagedoorn.
Allerhande reparaties in Repair Café de Hagedoorn 15 mei, 13:23
De Almeloopers zijn klaar voor de Roparun.
Almeloopers in vorm voor de Roparun 15 mei, 09:31