Van Kuyk heeft een nieuw, groter pand.
Van Kuyk heeft een nieuw, groter pand.

Van Kuyk heel blij met nieuwe pand

Algemeen

Van Kuyk, dé specialist in witgoed, is verhuisd van de Rohofstraat naar de Hospitaalweg 9. Richard Nijhof is heel blij met het nieuwe onderkomen. “We hebben hier veel meer ruimte.’’ Het geven van workshops is op de agenda gezet. Zaterdag 4 november is er een workshop barbecue bij Van Kuyk.

Almelo – Of het nu om wasmachines, wasdrogers, strijkijzers, stofzuigers, klimaatbeheersing, vaatwassers, fornuizen, koelkasten, vriezers, koffie- en theeapparaten, afzuigkappen of Quookers gaat, Van Kuyk heeft het.
Van Kuyk heeft een reparatieservice en een installatie- en inbouwservice.
Bovendien is er in het nieuwe pand aan de Hospitaalweg een nieuwe afdeling opgezet met pannen. “Heel veel mensen weten niet precies wat een goede pan is’’, vertelt Richard Nijhof. Demeyere pannen zijn goede pannen, weet Nijhof. “Je braadt een stukje kipfilet twee minuten aan elke kant en dan zet je ‘m uit. De pan houdt zoveel warmte vast dat het vlees na twintig minuten gaar is. De pan bespaart dus energie.’’

In het nieuwe pand aan de Hospitaalweg kunnen Nijhof en de zijnen demonstraties geven hoe de apparatuur werkt. De beschikbare ruimte is nu 400 vierkante meter en dat was aan de Rohofstraat 190 vierkante meter. “De ruimte werd veel te klein’’, zegt Nijhof. “We hebben 101 jaar aan de Rohofstraat gezeten. De afgelopen tien jaar hebben we een serieuze groei doorgemaakt. We hebben ons steeds meer gespecialiseerd in inbouw. We doen alles wat je in keukens kunt inbouwen: inductie, vaatwassers, ovens. We hebben een eigen technische dienst en daar komen steeds meer mensen achter. We gaan het alleen maar drukker krijgen. De trend is al een paar jaar dat mensen van het gas af willen en dan ga je naar een speciaalzaak. Steeds meer mensen willen inductie kookplaten. En wij hebben de keus uit diverse merken.’’

Zo’n drie weken geleden ging Van Kuyk over naar de nieuwe zaak aan de Hospitaalweg. “Het was nodig’’, zegt Nijhof. “Het nieuwe pand is tweemaal groter. Boven hebben we nu een demonstratieruimte. Daar gaan we ook workshops geven.’’
De eerste workshop bij Van Kuyk wordt een barbecue workshop op zaterdag 4 november. “Hoe maak je een mooi stukje vlees klaar op de barbecue. Met uitleg over kruiden en houtskool van een specialist ga je zelf gerechten maken. De workshop is van 15.00 tot 19.00 uur’’, zo laat Nijhof weten. De kosten zijn 79,95 euro en is inclusief het vlees, aanmelden kan via 0546-812483. Ook komen er workshops over stoomovens, koken op inductie en inductiepannen.

Van Kuyk is vooral actief in Almelo, maar heeft ook klanten in Tubbergen, Harbrinkhoek, Borne en Hengelo. “We monteren en plaatsen inbouwapparatuur in heel Twente, maar de meeste klanten komen uit Almelo’’, aldus Nijhof.
Een belangrijk voordeel van het nieuwe adres is dat er gratis geparkeerd kan worden. “Aan de Rohofstraat was dat altijd een crime’’, besluit Nijhof.

Afbeelding
Heracles laat het weer eens afweten 2 uur geleden
Afbeelding
Lezing Historische Kring over putten 3 uur geleden
Afbeelding
Mijlpaal in duurzaamheid 4 uur geleden
Afbeelding
Boerderij Beeklust wint de Stadsprijs 4 uur geleden
Afbeelding
De ijsbaan is open! 4 uur geleden
Afbeelding
'Gelders' concert in de Grote Kerk 10 dec., 13:30
Afbeelding
Regionale actie 'Stoppen met roken' 9 dec., 13:45
Afbeelding
No Songs for Old Men live in Katoen en Nu 8 dec., 13:21