<p>'Kunst moet voor iedereen toegankelijk zijn', vindt Kunsthal Hof 88.</p>

'Kunst moet voor iedereen toegankelijk zijn', vindt Kunsthal Hof 88.

(Foto:)

Museum de Fundatie strijkt neer in Kunsthal

Museum de Fundatie strijkt met FUNDATIEfusions neer in Kunsthal Hof 88. De opening is vrijdag 24 juni om 19.30 uur en wordt verricht door Gemma Boon, kunsthistorica. De toegang op de locatie Elisabethhof 6 is gratis.

Almelo - De expositie Schoonheid en Vergankelijkheid toont een selectie van stillevens uit de collectie van het museum. Werken van internationaal gerenommeerde kunstenaars zijn zo voor iedereen te bewonderen. Zoals van Charley Toorop, Marri Oosterholt en Jan Slijkhuis. “Aan het begin van de 17e eeuw waagden Nederlandse kunstschilders zich voor het eerst aan stillevens. Al snel werd dit genre zo populair dat meerdere kunstenaars deze schilderkunst omhelsden. Het verschil in beleving is in deze schilderijen op een mooie manier waar te nemen’’, aldus Hof 88.

In de Galerie en Tuinzaal exposeert de Almelose kunstenaar Carla Vons (1958). “Haar tekeningen en schilderijen op papier, karton en doek zijn vertalingen van haar waarnemingen. Zij geeft ons een kijkje in haar persoonlijkheid.’’

Onder de noemer FUNDATIEfusions houdt Museum de Fundatie verschillende exposities in en rondom Zwolle. Specifieke werken worden tentoongesteld om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van de kunst. De exposities zijn dan ook gratis toegankelijk. De openingstijden zijn elke middag van 13.30 tot 17.00 uur. Maandag gesloten. In Kunsthal Hof 88 worden tentoonstellingen gehouden met werk van internationale, landelijke en regionale kunstenaars. 

Meer berichten