Saskia Rikkerink
Saskia Rikkerink

Column: Even voorstellen...

Algemeen

Mijn eerste column in Almelo’s Weekblad. Ik zal me daarom eerst even voorstellen. Ik ben Saskia Rikkerink, 54 jaar, moeder van twee kinderen, oma van kleinzoon Scott en samen met mijn man Albin eigenaar van Keurslagerij Rensink in Borne. Verder ben ik branche-erkende meesterverkoopster, gecertificeerd productkeurmeester, ambassadeur van de Koninklijke Slagersorganisatie KNS. Zoals uit bovenstaande misschien al wel blijkt, ben ik ook een vakidioot.

Al meer dan 35 jaar werk ik bij Keurslagerij Rensink. Vijf jaar geleden hebben Albin en ik de zaak overgenomen. Ook hij is een vakidioot. Hij komt uit een echte slagersfamilie en zit al meer dan 35 jaar in het slagersvak. Wij maken de lekkerste en mooiste vleesproducten en doen regelmatig mee aan vakwedstrijden in binnen- en buitenland.

Keurslager Rensink is een familiebedrijf met een rijke historie. Sinds 1918 zijn wij de smaakmakers van Borne. Wij maken alle worstsoorten voor 95 procent zelf volgens eigen recepturen in onze eigen worstenmakerij. De ruime keus aan buitenlandse vleeswaren, halen wij alleen van de allerbeste kwaliteit uit het land van oorsprong.

‘Als je je eigen producten maakt, weet je ook wat je er in stopt’

Tevens hechten wij erg veel waarde aan dierwelzijn waar komen onze producten vandaan. Zo ga ik zelf regelmatig op bezoek bij onze toeleveranciers van ingrediënten, want wat is er nu mooier dan producten maken met de grondstoffen, waarvan je de herkomst kent? Wij weten precies wat er in onze producten zit, want we maken zelf kruidenmixen voor onze worsten en vleeswaren. 

Naast onze eigen worstenmakerij maken wij ook veel kant-en-klaarmaaltijden. Tegenwoordig is er een grote behoefte aan klant-en-klaarmaaltijden. Wij leven in een maatschappij die ouderen de mogelijkheid biedt om langer zelfstandig te blijven wonen. Hoe mooi is het dan dat wij met onze maaltijden daar een bijdrage aan mogen leveren? Wij bezorgen veel maaltijden bij hulpbehoevende mensen, die op deze manier nog zelfstandig thuis kunnen wonen. En dan niet alleen in Borne, maar ook in Almelo in overleg.

Wij doen wat wij doen met passie omdat wij een prachtig, veelzijdig en creatief vak hebben. Als je de focus legt op de dingen die je leuk vindt, dan werk je met plezier! Zo zijn wij een officieel leer-werkbedrijf en leiden wij mensen op binnen ons bedrijf.

Nu ik dit allemaal heb getypt, wordt het tijd om weer bezig te gaan met het maken van alle lekkernijen voor onze winkel. Ondanks dat de mussen van het dak vallen.

Bent u nieuwsgierig geworden naar onze slagerij? Kom dan gerust eens bij ons binnen. Niet de koffie, maar wel een lekker plakje worst staat voor u klaar.

Vriendelijke groet,
Saskia Rikkerink

Keurslager Rensink is te vinden aan de Nieuwe Kerkstraat 1 in Borne en telefonisch te bereiken via 074-2661593 of 06-52462773.

PlayBack komt naar MFA Eninver.
Spoedcursus Avedan 'De Grote Sprong' 16 uur geleden
Het verhaal van de meester, bij de de HKW.
Expositie in Wierden loopt nog een aantal dagen 18 uur geleden
Afbeelding
Bezoek jongvolwassenen 24 mei, 14:34
Bjorn oude Ophuis van Carpetright Almelo.
Carpetright levert kwaliteit kunstgras 23 mei, 14:27
Een Rembrandtschildertje in actie.
Rembrandtschildertjes gaan exposeren in bieb 23 mei, 11:52
Afbeelding
Oldtimers in Rijssen tijdens de streekmarkt 23 mei, 10:39
Het is weer tijd voor een Open Ateliers Herengracht.
Mini-bioscoop bij Open Ateliers 22 mei, 15:54
Repareren gebeurt bij mooi weer ook buiten.
Allerlei reparaties bij Repair Café in Noaberhoes 22 mei, 14:30