Tot Pinksteren (zondag 28 mei) gaat de opbrengst naar stichting de Klup Twente.
Tot Pinksteren (zondag 28 mei) gaat de opbrengst naar stichting de Klup Twente.

Daniëlle met Plus supermarkten in actie voor De Klup Twente

Algemeen

Daniëlle oude Luttikhuis is samen met de Plus supermarkten een statiegeldactie begonnen.

Almelo - Het leven stelt Daniëlle oude Luttikhuis (44) dagelijks voor heel wat uitdagingen, want ze kan sinds een paar jaar niet meer lopen en ook niet meer praten. Toch verzint ze keer op keer iets waarmee zij wat voor een ander kan doen. Zoals stichting de Klup Twente aanmelden voor de emballageactie van alle Plus supermarkten in Almelo. En die honoreerden haar aanvraag. Ze is hartstikke blij: ‘’Ik doe heel graag iets voor een ander.’’

Daniëlle werkte tot voor een paar jaar zelf in de zorg en zwaaide de scepter in haar gezinnetje in Vasse. Aan dat leven kwam van het ene moment op het andere een einde toen er iets in haar hersenen misging. Ze belandde in het ziekenhuis, verloor haar spraak en kan alleen haar linkerhand nog gebruiken om – via de app op haar telefoon – te communiceren.

Op goede dagen kan ze met die linkerhand zowaar nog mooie kunstwerken maken. Met een van haar kunstwerken won ze een prijs in een door de Klup uitgeschreven kunstwedstrijd en werd vervolgens columnist van het tijdschrift Schik van De Klup. Sindsdien doet ze wat ze kan om deze vrijwilligersorganisatie voor mensen met een beperking en andere kwetsbare doelgroepen te helpen.

Veel van Daniëlles hulpacties vindt ze online of regelt ze digitaal. Ze helpt met de verkoop van loten, stimuleert mensen om mee te doen, haalt bedrijven over om iets te doen voor De Klup, schrijft zich in voor acties. Zo vond ze ook de emballageactie van de Plus supermarkten en meldde zich bij Plus Wemekamp. Niet voor zichzelf, maar voor De Klup Twente. Want de laatste gaat toch wel gebukt onder de alsmaar stijgende prijzen waardoor een aantal van de activiteiten (te) duur dreigen te worden voor veel deelnemers. Zoals het weekje begeleid vakantie of een weekendje weg.

De Almelose Plus supermarkten doen al een aantal jaren samen de emballageacties. Het leverde tal van goede doelen stevige donaties op, temeer omdat de supermarkten Wemekamp, Brughuis, Schuldink en Van Limbeek de opbrengst royaal ‘naar boven’ afronden. Die goede doelen worden overigens heel democratisch gekozen door het personeel van de supermarkten zelf. Ze beoordelen de aanvragen en kennen punten toe. De aanvragers met het meeste aantal personeelspunten wordt het goede doel voor zeker 6 weken. De aanvraag van Daniëlle werd buitengewoon goed ontvangen door al het Pluspersoneel: ze stond met stip op 1.

Afbeelding
Heracles laat het weer eens afweten 1 uur geleden
Afbeelding
Lezing Historische Kring over putten 3 uur geleden
Afbeelding
Mijlpaal in duurzaamheid 3 uur geleden
Afbeelding
Boerderij Beeklust wint de Stadsprijs 4 uur geleden
Afbeelding
De ijsbaan is open! 4 uur geleden
Afbeelding
'Gelders' concert in de Grote Kerk 10 dec., 13:30
Afbeelding
Regionale actie 'Stoppen met roken' 9 dec., 13:45
Afbeelding
No Songs for Old Men live in Katoen en Nu 8 dec., 13:21