ROC-studenten pakten 18 medailles mee uit Amsterdam.
ROC-studenten pakten 18 medailles mee uit Amsterdam. Foto:

Achttien medailles ROC bij Skills The Finals in RAI

Algemeen

Almelo - Tijdens het NK voor beroepen hebben achttien studenten van het ROC een medaille gewonnen, waarmee ze tot de top van Nederland behoren in hun vakgebied. In totaal 9 gouden, 4 zilveren en 5 bronzen medailles gingen mee naar Twente. Net als vorig jaar scoorden studenten van ROC van Twente wederom enorm goed bij Skills The Finals. Het was vrijdagavond 24 maart een komen en gaan naar het podium tijdens de prijsuitreiking in de RAI in Amsterdam.
ROC van Twente had dit jaar in totaal 36 studenten (van de in totaal 434 mbo-­finalisten) die zich gekwalificeerd hadden voor de landelijke finales. In totaal waren er 41 Skills Heroes finales in de RAI en 17 op externe locaties. Trudy Vos, bestuursvoorzitter van ROC van Twente was erbij. “Fantastisch was het! Ik ben enorm trots op het Twentse vakmanschap dat onze studenten hebben laten zien en ook trots op al die docenten, instructeurs, praktijkbegeleiders die hen gesteund en geholpen hebben om zo goed te worden in hun vak. Skills is een fantastisch event voor de promotie van vakmanschap en het mbo.’’
Kay Westhoff uit Almelo won goud in de categorie Fietstechnicus. Anne Eerdman uit Almelo won goud op het onderdeel Schilder. Daan Oude Lashof uit Weerselo van Bouwmensen Almelo won zilver bij het Tegelzetten.

Avedan gaat voor meer wijkkamers.
Avedan breidt aantal wijkkamers uit 2 uur geleden
Digitale criminaliteit kost zowel mensen als organisaties jaarlijks veel geld. Gelukkig kunnen we ons goed wapenen tegen onder meer phishing en gijzelsoftware.
Actiedag tegen digitale criminaliteit 21 uur geleden
Afbeelding
Live concert band Greyman in Proeflokaal België 22 uur geleden
Stichting Viadere bestaat uit 16 basisscholen, waarvan 15 in Almelo en 1 in Wierden.
Aandacht voor Viadere 28 mrt, 08:40
Afbeelding
Repair Café in het Noaberhoes goed bezocht 27 mrt, 12:24
Kunst Punt heeft een nieuwe expositie. (Foto: Hubert van Mastrigt)
Tiende expositie in het Kunst Punt Almelo met vier kunstenaars 26 mrt, 12:28
Afbeelding
Ritten met de locomotief op Woonboulevard 26 mrt, 09:43
ZGT scoort met een knuffelberenziekenhuis. (Foto: ZGT)
'Mijn beer is op zijn hoofd gevallen' 26 mrt, 08:30