ROC-studenten pakten 18 medailles mee uit Amsterdam.
ROC-studenten pakten 18 medailles mee uit Amsterdam. Foto:

Achttien medailles ROC bij Skills The Finals in RAI

Algemeen

Almelo - Tijdens het NK voor beroepen hebben achttien studenten van het ROC een medaille gewonnen, waarmee ze tot de top van Nederland behoren in hun vakgebied. In totaal 9 gouden, 4 zilveren en 5 bronzen medailles gingen mee naar Twente. Net als vorig jaar scoorden studenten van ROC van Twente wederom enorm goed bij Skills The Finals. Het was vrijdagavond 24 maart een komen en gaan naar het podium tijdens de prijsuitreiking in de RAI in Amsterdam.
ROC van Twente had dit jaar in totaal 36 studenten (van de in totaal 434 mbo-­finalisten) die zich gekwalificeerd hadden voor de landelijke finales. In totaal waren er 41 Skills Heroes finales in de RAI en 17 op externe locaties. Trudy Vos, bestuursvoorzitter van ROC van Twente was erbij. “Fantastisch was het! Ik ben enorm trots op het Twentse vakmanschap dat onze studenten hebben laten zien en ook trots op al die docenten, instructeurs, praktijkbegeleiders die hen gesteund en geholpen hebben om zo goed te worden in hun vak. Skills is een fantastisch event voor de promotie van vakmanschap en het mbo.’’
Kay Westhoff uit Almelo won goud in de categorie Fietstechnicus. Anne Eerdman uit Almelo won goud op het onderdeel Schilder. Daan Oude Lashof uit Weerselo van Bouwmensen Almelo won zilver bij het Tegelzetten.

Afbeelding
Nieuw elan bij HobNob Festival 15 uur geleden
Afbeelding
Defecte naaimachine bij Repair Café de Hagedoorn 18 uur geleden
Afbeelding
Martin Beumer in de ban van Lös Hoes 19 uur geleden
Afbeelding
Schoolsportdagen komen eraan bij SISU 30 mei, 13:46
Afbeelding
'On the way to the Almelo Allee' 30 mei, 13:39
Afbeelding
Samenwerking Simpel en Marly 30 mei, 12:10
Afbeelding
Mooie serie concerten in Beeklustpark 29 mei, 18:23
Afbeelding
Studenten behouden voor de bouw 29 mei, 16:15