De winnaars op het podium.
De winnaars op het podium. Foto:

Hair Award daagt uit

Algemeen

Juryvoorzitter Mari van de Ven was bij het jaarlijkse kappersevent Hair Award 2023 aangenaam verrast vanwege ‘de onvergetelijke creaties’. Studenten van de kappersopleidingen van het ROC van Twente gingen de strijd met elkaar aan in het Atrium van het ROC aan de Wierdensestraat. Dit jaar werkten zij met het inspirerende thema ‘Out of the box’. 

Almelo - Het was een constante, gezellige drukte bij de Hair Award 2023. Tussen de drie wedstrijdrondes door was er tijd voor een hapje en een drankje, de gelegenheid de creaties van dichtbij te bekijken en werd er flink genetwerkt.
 

Kappersbranche

Naast een spannende wedstrijd is de Hair Award ook een uitgelezen kans voor werkgevers en werknemers in de kappersbranche en de docenten van ROC van Twente om elkaar te ontmoeten.
Voorafgaand aan het kappersevent kwamen leerbedrijven en docenten al samen tijdens de netwerkbijeenkomst waarin zij elkaar inspireerden en informeerden over het thema ‘De millennial student’.

Betrokkenheid

Bij de voorbereidingen van de Hair Award waren verschillende werkgevers uit de regionale kappersbranche betrokken. De kappers trainden veel met hun medewerker/stagiairs van ROC van Twente om het perfecte ‘Out of the box kapsel’ te creëren. De jury bestond uit verschillende kappers uit de regio. Juryvoorzitter was Mari van de Ven, make up artist, hairstylist en kapper. “Bekend in heel Nederland. Al meer dan 25 jaar voert hij met passie en liefde zijn vakmanschap uit. Mari wil zijn creativiteit delen met heel de wereld’’, aldus het ROC. “Dit thema nodigt uit om buiten de gebaande kaders van ons vak te denken. Daar hebben we tijdens het trainen in de salon vooral op ingestoken“, stelt de eigenaresse van leerwerkbedrijf Marjo Hairdesign in Vroomshoop.

Prijzen

Een 1e prijs was er voor Noer Al Obeidi (19 jaar, Enschede), leerbedrijf Hairstudio Rima, Enschede, Relen Somo (39 jaar, Borne), leerbedrijf Hinds Coiffure, Borne, Jet Busschers (19 jaar, Lochem), leerbedrijf Claudia’s Hairdesign, Diepenheim, Nikita Stoeten (17 jaar, Losser), leerbedrijf Hair & Color by Cindy, Overdinkel, Joni Veldhof (18 jaar, Saasveld), leerbedrijf Haar Metropool, Oldenzaal en Madelief Antink (22 jaar, Enschede) leerbedrijf Make it Hairfashion, Haaksbergen.

Almelo’s succes

Een derde prijs was er voor Amir Bazubandi (22 jaar, Almelo), leerbedrijf Elit Beauty & Cosmetics, Almelo

Afbeelding
Actief Almelo pakt uit in de meivakantie 13 uur geleden
Afbeelding
Lezing over Marja van Elsberg 16 uur geleden
Afbeelding
Fontein Grotestraat gesloopt FOTO'S 17 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 25 apr, 12:17
Een werk van Elsa Snijder.
Kunstenaars tonen zich bij Open Ateliers 25 apr, 09:35
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 24 apr, 12:24
Esmee Euren en Isabel de Wijngaert hebben de gedichtenwedstrijd rond 4 en 5 mei gewonnen.
Esmee en Isabel winnen gedichtenwedstrijd 24 apr, 07:33
De Montessorischool heeft een nieuw buitenleslokaal.
Ouders Montessorischool bouwen nieuw leslokaal 23 apr, 12:29