De BBB heeft de waterschapsverkiezingen gewonnen.
De BBB heeft de waterschapsverkiezingen gewonnen.

Vechtstromen: BBB wint

Algemeen

De definitieve verkiezingsuitslag van Waterschap Vechtstromen is bekend gemaakt. Nieuwkomer BoerBurgerBeweging (BBB) is de grootste partij geworden met 9 zetels

Almelo - Het centraal stembureau van Waterschap Vechtstromen heeft op donderdag 23 maart in Almelo de definitieve uitslag en het opkomstpercentage van de verkiezingen vastgesteld. Dat gebeurde om 11.00 uur tijdens een openbare zitting van het stembureau. Hiermee is het definitief aantal zetels per partij bekend en de toewijzing van de restzetels op basis van 100 procent van de stemmen. Per partij werd bekend gemaakt welke personen op basis van de verkiezingsuitslag recht hebben op een zetel in het algemeen bestuur.

Nieuwkomer BBB komt met 9 zetels in het algemeen bestuur van Waterschap Vechtstromen. Water Natuurlijk, nu nog de grootste partij in het waterschapsbestuur, wordt met 7 zetels de tweede partij. Het CDA komt met 3 kandidaten in het bestuur. De partij BVNL, de andere nieuwkomer, heeft uiteindelijk geen zetel weten te bemachtigen.
De partijen 50 Plus en de Ouderenpartij hebben geen zetels gekregen en verdwijnen uit het waterschapsbestuur. Daarnaast heeft de SGP ook deze keer niet voldoende stemmen gekregen om gekozen te worden.

De opkomst voor de waterschapsverkiezingen op woensdag 15 maart was 58,6 procent. Dat betekent dat 393.505 inwoners gestemd hebben. Dat is hoger dan de opkomst van vier jaar geleden, die op 53,2 procent (346.026 uitgebrachte stemmen) uitkwam. Watergraaf Stefan Kuks is blij met de hogere opkomst: “Fijn dat mensen echt hebben gekozen. Water is van ons allemaal, dus ik ben verheugd dat zoveel inwoners hebben meegedacht over de toekomst van ons water.”

Tien partijen hebben deelgenomen aan de verkiezingen. Hiervan hebben uiteindelijk zes partijen een plek bemachtigd in het algemeen bestuur. De definitieve verdeling is als volgt: BBB, 34% van de stemmen, 9 zetels, Water Natuurlijk, 26% van de stemmen, 7 zetels, CDA, 11% van de stemmen, 3 zetels, VVD, 8% van de stemmen, 2 zetels, AWP, 5% van de stemmen, 1 zetel, ChristenUnie, 5% van de stemmen, 1 zetel, BVNL, 4% van de stemmen, 0 zetels, 50Plus, 3% van de stemmen, 0 zetels, SGP, 3% van de stemmen, 0 zetels, Ouderenpartij, 1% van de stemmen, 0 zetels. 8. 

De te installeren bestuurders zijn met elkaar in gesprek gegaan over de verkiezingsuitslag. in het waterschapshuis in Almelo. Het nieuwe algemeen bestuur wordt op woensdagavond 29 maart geïnstalleerd.

Afbeelding
Nieuw elan bij HobNob Festival 13 uur geleden
Afbeelding
Defecte naaimachine bij Repair Café de Hagedoorn 17 uur geleden
Afbeelding
Martin Beumer in de ban van Lös Hoes 17 uur geleden
Afbeelding
Schoolsportdagen komen eraan bij SISU 30 mei, 13:46
Afbeelding
'On the way to the Almelo Allee' 30 mei, 13:39
Afbeelding
Samenwerking Simpel en Marly 30 mei, 12:10
Afbeelding
Mooie serie concerten in Beeklustpark 29 mei, 18:23
Afbeelding
Studenten behouden voor de bouw 29 mei, 16:15