Iedereen kan gewipte tegels aanmelden via nk-tegelwippen.nl.
Iedereen kan gewipte tegels aanmelden via nk-tegelwippen.nl. Foto:

Wint Almelo dit jaar opnieuw de gouden schep?

Algemeen

Het NK Tegelwippen is gestart. Van 21 maart tot en met 31 oktober doen zo’n 150 gemeenten mee. Het doel is om op zoveel mogelijk plekken tegels te vervangen door groen, om de Nederlandse tuinen klimaatbestendiger te maken en biodiversiteit te vergroten. Almelo gaat weer voor de gouden schep.

Almelo - Mede dankzij de inwoners is de gemeente Almelo in 2022 winnaar geworden in de categorie middelgrote gemeenten. Daarmee won Almelo de gouden schep. Wethouder Eugène van Mierlo is trots op het resultaat van 2022. “Vorig jaar hebben onze inwoners al goed geholpen bij het vergroenen van de gemeente. Het zou geweldig zijn als ook dit jaar veel mensen gaan tegelwippen en hun tuin zo beter inrichten op regen en hitte. En natuurlijk hoop ik dat wij in Almelo ook dit jaar weer de gouden schep winnen.”

Sinds de eerste editie in 2020 zijn landelijk in totaal al ruim 4,3 miljoen verwijderde tegels gemeld via de website van het NK Tegelwippen. De gewipte tegels kunnen goed opnieuw gebruikt worden. Bijvoorbeeld bij een groenproject of moestuin in de buurt die de tegels graag gebruikt om paden of bakken van te bouwen. Maar zelf iets bouwen in de tuin kan ook. ‘’Als je je achtertuin hebt onttegeld, dan kun je een mooie bank of moestuinbak bouwen van de vrijgekomen tegels. Op dit moment is ruim een derde van de Nederlandse tuinen voor minimaal de helft betegeld. Al die stenen verkoelen niet op een hete dag en laten geen water door wanneer het regent. Dat regenwater kan dan het riool overbelasten.’’

Afbeelding
Nieuw elan bij HobNob Festival 13 uur geleden
Afbeelding
Defecte naaimachine bij Repair Café de Hagedoorn 17 uur geleden
Afbeelding
Martin Beumer in de ban van Lös Hoes 17 uur geleden
Afbeelding
Schoolsportdagen komen eraan bij SISU 30 mei, 13:46
Afbeelding
'On the way to the Almelo Allee' 30 mei, 13:39
Afbeelding
Samenwerking Simpel en Marly 30 mei, 12:10
Afbeelding
Mooie serie concerten in Beeklustpark 29 mei, 18:23
Afbeelding
Studenten behouden voor de bouw 29 mei, 16:15