De lijsttrekkers van de partijen die in het bestuur komen. De definitieve uitslag komt 23 maart.
De lijsttrekkers van de partijen die in het bestuur komen. De definitieve uitslag komt 23 maart.

Partij BBB wint de waterschapsverkiezing

Algemeen

Watergraaf Stefan Kuks heeft afgelopen donderdag bekend gemaakt dat de BoerBurgerBeweging (BBB) de meeste stemmen heeft gekregen tijdens de waterschapsverkiezingen. Nieuwkomer BBB komt met 9 zetels in het algemeen bestuur van waterschap Vechtstromen. 

Almelo - Water Natuurlijk, nu nog de grootste partij in het waterschapsbestuur, wordt met 7 zetels de tweede partij. BVNL, de andere nieuwkomer, krijgt 1 zetel
50 PLUS en de OuderenPartij hebben geen zetel weten te bemachtigen en verdwijnen uit het waterschapsbestuur. De opkomst voor de waterschapsverkiezingen op woensdag 15 maart was 61,9 procent. Dat is hoger dan de opkomst van vier jaar geleden, die op 53,2 procent uitkwam.

Watergraaf Stefan Kuks maakte de voorlopige verkiezingsuitslag bekend tijdens een feestelijke bijeenkomst in het waterschapskantoor in Almelo. Tien partijen hebben deelgenomen aan de verkiezingen. Hiervan hebben zeven partijen een plek bemachtigd in het algemeen bestuur.

BBB werd de grootste partij met 34,6 procent van de stemmen, goed voor 9 zetels. Water Natuurlijk, met roots in GroenLinks, D66 en PvdA, kreeg 26,3 procent van de stemmen, goed voor 7 zetels.
Het CDA kreeg 11 procent van de stemmen, goed voor 2 zetels. De VVD scoorde 7,5 procent en komt uit 2 zetels. AWP haalde 5,5 procent van de stemmen, goed voor 1 zetel. Ook de ChristenUnie veroverde 1 zetel met 4,8 procent van de stemmen.

Nieuwkomer BVNL scoorde 3,8 procent en hengelde daarmee ook 1 zetel binnen. De partijen SGP (2,9 procent), 50PLUS ( 2,7 procent) enOuderenpartij (1,1 procent) haalden geen zetel. 

Het algemeen bestuur van Vechtstromen telt 27 zetels. 23 zetels zijn bestemd voor de categorie ingezetenen (kandidaten politieke partijen) en worden verdeeld op basis van de verkiezingsuitslag. Daarnaast zijn er 4 zetels wettelijk gereserveerd voor de categorieën landbouw (2 zetels, aangewezen door LTO) en natuur (2 zetels, aangewezen door de Vereniging van Bos- en Natuurterreineigenaren).

Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 29 minuten geleden
Esmee Euren en Isabel de Wijngaert hebben de gedichtenwedstrijd rond 4 en 5 mei gewonnen.
Esmee en Isabel winnen gedichtenwedstrijd 5 uur geleden
De Montessorischool heeft een nieuw buitenleslokaal.
Ouders Montessorischool bouwen nieuw leslokaal gisteren
De Klup heeft nu creatieve workshops voor mensen met een beperking.
Creatieve therapie voor mensen met beperking 23 apr, 08:30
Gratis entree bij de meet-up in het Noaberhoes.
'Europa spoort niet' in het Noaberhoes 22 apr, 15:32
Afbeelding
'Twaalfde Slingerbeurs wederom een succes!' 22 apr, 13:27
Afbeelding
The Fortunate Sons openingsact Ribs & Blues 22 apr, 06:38
Gratis entree bij de meet-up in het Noaberhoes.
'Europa spoort niet' in het Noaberhoes 21 apr, 13:52