Bloemen voor Lia en Govert Mesman van Mantelzorg Almelo.
Bloemen voor Lia en Govert Mesman van Mantelzorg Almelo.

Echtpaar Mesman stopt bij Mantelzorg

Algemeen

Twee oude rotten in het vak stoppen met hun vrijwilligerswerk voor Mantelzorg Almelo. Aan al het goede komt een eind. Ook aan de ogenschijnlijk eindeloze vrijwilligersloopbanen van Lia (83) en Govert Mesman (86).

Almelo - Zonder al te veel ruchtbaarheid beëindigden Lia en Govert Mesman na bij elkaar opgeteld bijna 90 jaar hun ‘dienstverband’ bij Mantelzorg Almelo. Als dank voor hun geweldige inzet was er een fraai Bolletjespakket en werden ze vorige week in de bloemen gezet.

Het echtpaar Mesman arriveerde begin jaren zeventig in Almelo, waar Govert Mesman benoemd was tot directeur van de toenmalige Willibrordschool in de Kerkelanden. Zijn vrouw ontfermde zich al snel over een buurvrouw en kwam daardoor in het vizier van de Hulpdienst, de voorloper van Mantelzorg Almelo.

Lia Mesman kwam bijkans een halve eeuw geleden natuurlijk met vlag en wimpel door de ballotage. “Er kwam iemand van de Hulpdienst thuis kijken of ik wel netjes genoeg was.’’.Ze heeft sindsdien als bezoekvrijwilliger tientallen mensen – soms jaren achtereen - thuis bezocht en als chauffeur begeleid vervoer ook veel mensen met haar eigen auto naar de plek van bestemming gebracht.

Ontelbare bezoeken

Govert begon een jaartje of tien na zijn vrouw ook als vrijwilliger bij de Hulpdienst. Ook hij legde ontelbare bezoeken af en was daarnaast chauffeur begeleid vervoer. Het echtpaar werd in het verleden voor z’n indrukwekkende staat van dienst al eens met een speciale speld van verdienste geëerd.

Lia beperkte zich de laatste jaren tot het bezoeken van één oude dame. Ze kwam voor het eerst bij haar toen ze 88 jaar was en hield dat veertien jaar vol, tot het voor beiden wel erg belastend werd. Omdat Lia daarmee ook een punt te zette achter haar werkzaamheden voor Mantelzorg, besloot haar man om toch ook maar te stoppen. Ze maakten het pas bekend aan het einde van een gezamenlijke lunch van Mantelzorgvrijwilligers in het Bolletje museum. Tot verrassing van velen.

Helemaal stil zitten zit er bij het echtpaar Mesman overigens niet in. Lia Mesman blijft als vrijwilliger actief voor Ezra, de kledingwinkel voor mensen met een heel smalle beurs. Ze helpt in de verkoop, maar verstelt en herstelt ook kleding die is ingebracht. Verder volgt ze met enthousiasme schilderlessen. Ook Govert behoudt nog een ‘baantje’. Hij bezorgt twee keer in de week de warme maaltijden van De Koppel bij een aantal bewoners in Buurstede.

Brian de Keersmaecker in actie. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Heracles blijft in de eredivisie 20 uur geleden
Afbeelding
Ontdek de veelzijdigheid van polo's gisteren
Tonnie Frazer en Roel Dragt stoppen bij het SeniorenJournaal
SeniorenJournaal alweer tien jaar oud 19 mei, 10:31
Meer weten? Kijk op www.ontdekhightechtwente.nl voor meer informatie en updates.
Het hart van hightech wordt groter 18 mei, 12:33
Gerrit Willering (links) en Hendrik Supheert starten een Gitaarcafé in Aadorp.
Het Aahoes krijgt een Gitaarcafé 17 mei, 13:24
JYSK Almelo heeft de perfecte loungeset voor in de tuin.
JYSK heeft de perfecte loungeset 16 mei, 13:19
Repareren in de Hagedoorn.
Allerhande reparaties in Repair Café de Hagedoorn 15 mei, 13:23
De Almeloopers zijn klaar voor de Roparun.
Almeloopers in vorm voor de Roparun 15 mei, 09:31