Afbeelding
Foto: Shutterstock

Het Alzheimer Trefpunt Almelo houdt een thema-avond over rouw en verlies

Algemeen

ALMELO - Als je van dichtbij te maken krijgt met dementie heb je te maken met verlies. Dat geldt zowel voor degene die de diagnose heeft gekregen, als voor degene(n) die daar dicht om heen staan. Beiden hebben te maken met allerlei vormen van verlies en dus ook met rouw. Want rouw is niets meer of minder dan de manier waarop je met verlies omgaat. En dat doet ieder op zijn of haar eigen manier. Bij rouw gaat het nooit over goed of fout, wel over verlies en veerkracht. 

“Op dinsdag 7 november gaan we na een korte inleiding over rouw in kleine groepjes met elkaar in gesprek over onze eigen ervaringen. Dat doen we met behulp van het spel ‘Stap voor Stap’. Dit is een bordspel waarbij door middel van kaartjes vragen worden gesteld over datgene wat je zoal mee kunt maken als je geconfronteerd bent met dementie”, aldus de organisatie. De vragen van het spel kunnen over van alles gaan. Ze zijn soms praktisch: bijvoorbeeld over hoe je de diagnose hebt ervaren of welke afspraken je wil maken. Maar ze zijn ook inhoudelijk: over hoe je voor jezelf zorgt of wat je krachtbronnen zijn. 

Het gaat dus over verlies, maar ook over bronnen van kracht en troost. 

Het spel is geschikt voor mensen met beginnende dementie, voor hun naasten en voor mantelzorgers. Het is een mooie manier om met elkaar in gesprek te gaan en ervaringen te delen en elkaar op die manier tot steun te zijn. 

De thema-avond wordt gehouden op 7 november in het Grand Café van het Woon- en Zorgcentrum Friso aan de Rustweg 1 in Almelo. Parkeren bij Parkstede naast het Woon- en Zorgcentrum Friso. Zo ook achter tankstation Leus aan de Baniersweg en in de Schapendijk. Friso heeft een hoofdingang maar ook een achteringang.
De zaal is open vanaf 18.30 en het programma begint om 19.00 uur en duurt tot 21.00 uur. De toegang is gratis.

JYSK Almelo heeft de perfecte loungeset voor in de tuin.
JYSK heeft de perfecte loungeset 16 uur geleden
Repareren in de Hagedoorn.
Allerhande reparaties in Repair Café de Hagedoorn 15 mei, 13:23
De Almeloopers zijn klaar voor de Roparun.
Almeloopers in vorm voor de Roparun 15 mei, 09:31
Afbeelding
Open Boerderijdag in Bornerbroek 14 mei, 13:17
Afbeelding
Leerlingen Zone.college krijgen les in vissen 14 mei, 09:25
Vier kunstenaars exposeren in Kunst Punt Almelo bij de elfde expositie.
Expositie in Kunst Punt draait volop 14 mei, 08:30
Afbeelding
Lees de nieuwe editie van Almelo's Weekblad 14 mei, 08:00
René Maarleveld (links) en Rein Vos van Avezathe.
Roeiers Amycus blij met hun locatie 13 mei, 18:01