Afbeelding
Foto:

Eenzaam? Rugklachten? Kom praten!

Meneer De Vries is een 55-jarige man die na een lange tijd van werkloosheid eindelijk weer een baan vond. Hij werkt net als hiervoor als monteur en is erg blij met zijn nieuwe job.
Er is wel een ‘maar’, want hij heeft ook te maken met een aantal uitdagingen. Zo verhuisde hij kort geleden naar een nieuwe buurt en kent hij daar nog niet zo veel mensen.
Daarnaast heeft hij door zijn werk vaak last van rugpijn; daardoor functioneert hij niet altijd even goed op het werk.


Luisterend oor én huishoudelijke hulp


Op advies van een collega besloot meneer De Vries contact op te nemen met Almelo Wijst de Weg. Na een kort telefoontje maakten we een afspraak voor een persoonlijk gesprek.
In dát gesprek vertelde meneer De Vries over zijn uitdagingen. Mijn collega luisterde vol aandacht en keek daarna met hem welke mogelijkheden er zijn om te helpen.
Een van haar conclusies? Dat er een aantal zaken voor hem geregeld konden worden, zoals het aanvragen van huishoudelijke hulp om zijn rug te ontlasten.


'Mooi hoe onze inzet verschil kan maken in het leven van mensen’


Met gemeente aan de keukentafel 

Mijn collega begeleidde meneer De Vries bij het aanvragen van deze zaken. Daarvoor was ze aanwezig bij het keukentafelgesprek met de gemeente.
We keken ook naar de contacten van deze monteur. De wijkcoach van de gemeente moedigde hem op basis daarvan aan om meer in de buurt te doen.
En toen wij vroegen naar zijn hobby’s, vertelde onze 50-plusser vroeger gebiljart te hebben.
Nou, dat is in Almelo simpel; er zijn genoeg plekken waar hij hiervoor terecht kan.


Ook gratis hulp voor ú

Dankzij de hulp van de cliëntondersteuner van Almelo Wijst de Weg voelt meneer De Vries zich nu beter ondersteund in zijn dagelijkse leven.
Hij is dankbaar voor de hulp en voelt zich ook minder alleen.
Wat mooi om te zien hoe onze inzet een verschil kan maken in het leven van mensen zoals dat van hem! Dit is waar we als vrijwilligers zelf blij van worden. Dáár doen we het voor.
Dit soort vragen krijgen we elke week. Dankzij onze eigen ervaringen helpen we mensen dan weer op weg. Ook u.
Bel met 0546 45 69 09 voor een afspraak of kijk op


www.almelosociaal.nl

Sandra is pr-medewerker bij Almelo Sociaal, waar ook Almelo Wijst de Weg onder valt. Deze stichting heeft vrijwilligers die u gratis helpen bij vragen over geld, zorg en wonen. In deze column krijgt u een kijkje in wat we in de praktijk meemaken.