'Donker Groen is een Slingerbeurs-partner om trots op te zijn.'
'Donker Groen is een Slingerbeurs-partner om trots op te zijn.' Foto:

Match met Donker Groen

De Slinger Almelo is blij met vaste aanbieder Donker Groen.

Almelo - Dat Donker Groen een sociaal betrokken ondernemer is, blijkt maar weer uit de mooie matches die zij begin dit jaar tijdens De Slingerbeurs Almelo wederom gemaakt hebben. Arnaud Slager is samen met zijn collega al enige jaren een vast gezicht als aanbieder op De Slingerbeurs Almelo. Ook op 14 april was Donker Groen weer vertegenwoordigd en heeft vanuit maatschappelijk oogpunt opnieuw mooie matches gemaakt. Zo hebben zij met zowel Mantelzorg Almelo, Present Almelo en Leger Des Heils een match gemaakt voor 20 groene vingers. Dit betekent twee tuinmannen die zich vier uur in zullen zetten bij een tuinklus. Ook lenen zij geregeld hun springkussen uit bij evenementen van stichtingen of verenigingen die dit vragen tijdens De Slingerbeurs, aldus Juliette Vrijhoeven van De Slinger.

Donker Groen is al jaren betrokken bij De Slingerbeurs Almelo. ''Ooit kwam Donker Groen via Soweco (tegenwoordig Ontplooj en tevens vaste Funding Partner) rond 2013 in contact met De Slinger Almelo. Ook al vindt de oorsprong van Donker Groen in het Friese Sneek plaats, sinds eind jaren 70 zijn er steeds meer locaties bijgekomen. Zo heeft Donker Groen tegenwoordig een landelijke dekking van 20 vestigingen. Waar het dus ooit vanuit Friesland in 1961 onder de naam 'Hessel Donker' vanuit een bakfiets met tuingereedschap begon, is Donker Groen nu een gevestigde naam. Naast Donker Groen heeft het bedrijf ook Donker Design, waar adviseurs en ontwerpers Nederland een stukje groener en mooier maken. Dit binnen de kaders van circulariteit, klimaatadaptatie, natuur-inclusief en het gezonder maken van een stad. Zo ook veelvuldig in en rondom Almelo. Donker Groen creëert groene interieurs waar mensen graag werken, samenkomen en verblijven. Met dezelfde insteek bestaat Donker Spelen. Vanuit de overtuiging dat het steeds belangrijker wordt om (natuur)speelplaatsen groener, duurzaam en circulair in te richten'', aldus Juliette Vrijhoeven..

Op de vraag welke matches Arnaud Slager het meest zijn bijgebleven antwoord hij trots "Alle matches!” "Wij krijgen altijd alleen maar blije gezichten. Is het nu van ons springkussen bij een zomerkamp of van onze 20 groene vingers bij toneel vereniging Servus. Elke vereniging is blij met hulp. Mooi om te zien dat de verenigingen uit Almelo bij de start van de Slingerbeurs soms al in de rij staan om een deal te kunnen maken. En wij proberen er zoveel mogelijk te helpen uiteraard. En ook daarna weten de organisaties ons vaak weer te vinden.”

Afbeelding