Succes voor Schaakvereniging Almelo.
Succes voor Schaakvereniging Almelo. Foto:

Kort nieuws

Schaaksucces

Almelo - Goed nieuws van Schaakvereniging Almelo, meldt Ellen Hemmink. ''Zowel het eerste als het tweede team zijn in de landelijke KNSB klasse kampioen geworden. Het eerste team promoveert nu naar de tweede klasse KNSB.''

Museummarkt

Almelo - Het Stedelijk Museum Almelo houdt op Hemelvaartsdag (18 mei) vanaf 10.00 uur een Museummarkt in de binnentuin aan de Prinsenstraat. Daar zijn dubbele of overtollige schilderijen, prenten en boeken uit het depot te koop, maar ook speelgoed en andere kleinigheden. Toegang tot het museum is gratis. Ankie van Huizen tekent snelportretten van bezoekers en Ank Johannink verkoopt zelfgemaakte baby- en kinderartikelen.  verkoopt zoals slabbetjes en mutsjes. Ook te koop: singles, lp's, groenteplantjes en poffertjes.

School Atletiek

Almelo - Bij atletiekvereniging SISU wordt woensdag 17 mei van 14.00 tot 17.30 uur het eerste School Atletiek Toernooi gehouden voor basisscholen. De onderdelen zijn 40 meter horden, verspringen, vortex gooien (een soort van speerwerpen), estafette en een duurloop. De basisscholen strijden als team voor de hoofdprijs. Een team bestaat uit vijf  kinderen. Diverse medewerkers van Sportbedrijf Almelo en een aantal jeugdtrainers zullen de kinderen begeleiden. 

Dauwtrappen

Almelo - Staatsbosbeheer houdt op donderdag 18 mei 'Dauwtrappen op de Sallandse heuvelrug' met een wandeling door het bos en over de heidevelden, de zonsopkomst tegemoet. Om 4.30 uur start de wandeling. ''We maken een stevige wandeling, van ongeveer twee en een half uur. Wilt u liever een dauwtrap-rijtoer dan kunt u de heideslak boeken. De Electro-kar, vertrekt om 5.00 uur. Boekingen via de de website Staatsbosbeheer.

Soroptimistclub 

Almelo - Soroptimistclub Almelo houdt zondag 21 mei voor de 13e keer haar Fluitenkruidtocht, een wandeling van circa 8 kilometer. Ook is er een fietstocht van zo'n 25 kilometer. De start en finish zijn bij de Havezate de Eeshof in Tubbergen. Starten kan tussen 10.30 en 12.30 uur. Een lunch is bij de prijs is inbegrepen. Popkoor Tuesday Fever uit Tubbergen zorgt voor de muzikale omlijsting. De opbrengst van de tocht gaat naar Stichting Equator Medicare. ''Meedoen? Meld je dan vooraf aan via www.soroptimist.nl/almelo of schrijf je in op de dag zelf. Honden zijn welkom mits aangelijnd!''



Kort