Thomas Bruns en Ismail Azzaoui gaan met de schaal richtiong supporters om de promotie te vieren. (Michael Bulder/NES Images) Foto: Nesimages/Michael Bulder

Azzaoui wijst Heracles de weg omhoog

Met twee doelpunten wees Ismail Azzaoui Heracles Almelo de weg omhoog naar de eredivisie. Na 34 minuten leidde Heracles al met 2-0 tegen Jong PSV en was de beoogde 'Missie Promotie' zo goed als volbracht. Met de 3-0 in de 89e minuut van Marco Rente was het feestje compleet.

Almelo - Heracles staat na 35 wedstrijden in de KKD op 76 punten. Nummer drie Almere City won met 0-5 bij TOP Oss en staat op 66 punten, waarmee Heracles dus niet meer achterhaald kan worden. Net als PEC (79 punten) promoveert Heracles rechtstreeks. De ploeg van trainer John Lammers heeft nog kans op het kampioenschap, maar dan moet PEC (4-0 zege op Dordrecht) in de laatste drie wedstrijden minimaal drie punten laten liggen. Qua doelsaldo staat PEC één doelpunt voor. Lammers was uiteraard blij met de winst op Jong PSV en de daaraan gekoppelde promotie. ''We hebben een heel seizoen laten zien dat we in de eredivisie horen.'' Een andere tekst was ''Dit gaan we vieren. We pakken met de staf een wijntje en een grote sigaar.''

Technisch directeur Nico-Jan Hoogma wees erop dat Heracles bij 31 van de 35 speelronden bij de eerste twee had gestaan. De laagste notering was een vijfde plek, na de 4-0 nederlaag bij Jong Ajax. De eredivisie verlaten, om vervolgens direct weer terug te keren, is niet veel clubs gegeven, meldde Hoogma. Roda, NAC en De Graafschap zijn voorbeelden van clubs die dat dus niet lukt. De zege van vrijdag op Jong PSV werd ingeleid door Ismail Azzaoui die in de 19e minuut de 1-0 in de kruising schoot om een kwartiertje later de 2-0 binnen te werken. Heracles zocht direct het initiatief en Azzaoui mikte in de 4e minuut al op de paal. Gaandeweg de eerste helft kreeg Jong PSV wat meer balbezit, maar echt gevaarlijk werd de Eindhovense ploeg niet, al moest doelman Michael Brouwer nog wel een aantal keren in actie komen. Heracles controleerde vooral en had nog een mooie uitsmijter in de slotfase met een rake kopbal van Rente uit een corner. Jeugdspeler Diego van Oorschot mocht zijn debuut maken als invaller voor Samuel Armenteros.