Martin Mulder geeft een lezing over kanaal Almelo-Nordhorn.
Martin Mulder geeft een lezing over kanaal Almelo-Nordhorn. Foto:

Lezing Martin Mulder over kanaal Almelo-Nordhorn

Algemeen

In het kader van de Twentse waterweken zal Martin Mulder op woensdag 3 mei om 19.30 uur de lezing over het kanaal Almelo-Nordhorn voor de tweede keer aanbieden in het Natuurhus. 

Almelo - Het kanaal Almelo Nordhorn is eind 19e eeuw gegraven voor de scheepvaart, zo meldt Martin Mulder. “Deze ging dwars door toenmalige beeklopen en moerassen. De vaarfunctie is er al in 1960 afgehaald. Nu zijn we in een tijd aangekomen waarin het herstellen van natuurlijke beeklopen belangrijk is voor zowel de natuur als voor een toekomstbestendige landbouw. Ik neem u mee in de historie van het kanaal en de directe omgeving en schets de toekomstscenario’s voor het kanaal.’’
Op zondag 7 mei om 10.00 uur is er een excursie vanaf Doepark De Hagen. Het gaat om een wandeling 5,6 kilometer vanaf parkeerplaats Restaurant De Watermolen, landgoed Singraven in Denekamp. “Hier krijgen we vooral te zien hoe voor het landgoed Singraven, het riviertje De Dinkel en het kanaal Almelo-Nordhorn in het verleden het water is verdeeld. Veel aspecten uit de lezing gaan we hier ook zien. Op de avond van de lezing inventariseren we of er voldoende belangstelling is voor deze wandeling.’’ Kosten: vrije gift.