Karen de Boer, in het midden, won de dichtwedstrijd.
Karen de Boer, in het midden, won de dichtwedstrijd.

Karen de Boer wint Willem Wilmink dichtwedstrijd

Algemeen

Almelo - Karen de Boer uit Den Haag heeft de 27e Willem Wilmink dichtwedstrijd gewonnen. Afgelopen zondag werd de feestelijke prijsuitreiking in het café van Bibliotheek Almelo gehouden. De vijfkoppige jury, met gastdichter Marc Nochem, heeft ruim 150 gedichten met de zin “wees welkom hier, er is plek genoeg” bekeken. Juryvoorzitter Willem van Dooren was blij met de hoeveelheid ingestuurde gedichten en hoe de dichters de zin in hun gedicht verwerkt hadden.

De jury heeft een moeilijke taak gehad, maar na een goed overleg kwamen er drie winnaars uit. De 1e prijs werd gewonnen door Karen de Boer uit Den Haag, de 2e prijs ging naar Niels Blomberg uit Almere en de 3e prijs was weggelegd voor Jelle Pieters uit  Bunnik. De winnaar kreeg naast de dikke dichtbundel van Wilmink een glasobject uitgereikt.
Net als voorgaande jaren waren er deze editie naast de inzendingen uit Nederland ook veel inzendingen vanuit Vlaanderen.

Na een feestelijke middag met onder meer een optreden van de gastdichter Dorine Wiersma en Joosje Deckers, kleindochter van Wobke Wilmink, ontvingen de tien winnaars hun prijs in de bibliotheek. Ook dit jaar waren er veel oud-gastdichters aanwezig.

Het winnende gedicht had de titel ‘Dertig meter’.