Maak kennis met de basisscholen van OPOA

Almelo - Voor het eerst naar de basisschool: het is vaak een grote stap voor een kind. Een bezoek vooraf is zeker nuttig.
“Als uw zoon of dochter bijna 4 jaar is, gaat hij of zij voor het eerst naar de basisschool. Een grote en spannende stap voor uw kind, maar ook voor u.”
Dat zijn de woorden van Stichting Openbaar Primair Onderwijs Almelo (OPOA). “U wilt natuurlijk een school kiezen die het beste bij uw zoon of dochter past. Met een bezoekje aan de school kunt u zelf de sfeer proeven. U krijgt dan een rondleiding en een toelichting van de directeur'', aldus een woordvoerder van OPOA.

Onderwijsaanbod

Stichting OPOA vindt het belangrijk dat er iets te kiezen is. “Onze basisscholen hebben de vrijheid in de keuze van het onderwijskundig concept, de leermethode en de inzet van de leermiddelen. Waar nodig wordt passend onderwijs gegeven. Op de scholen van OPOA leren kinderen van jongs af aan respect te hebben voor elkaars mening of overtuiging. De scholen doen recht aan de verschillen tussen de leerlingen. Er is ruimte voor een eigen inbreng, ten gunste van de ontwikkeling van de eigen identiteit.”


Kijk voor meer informatie op www.opoa.nl of op de website van de scholen van OPOA.
Ouders en/of verzorgers zijn het hele jaar welkom om een kijkje te nemen op de basisscholen van OPOA..