Lyanne Paskamp geeft een presentatie bij VCA.
Lyanne Paskamp geeft een presentatie bij VCA. Foto:

Veteranencafé VCA verhuist naar 't Boaken

Het Veteranen Comité Almelo (VCA) verhuist naar ’t Boaken, het clubgebouw van vogelvereniging de Goudvink.

Almelo - Bernard Schutte van VCA geeft als reden voor de verhuizing: 'ruimte, makkelijker bereikbaarheid minder validen, mogelijkheid tot meer activiteitontplooiing, wellicht in de toekomst een Veteranen Ontmoetings Centrum (VOC)'.

Het volgende café van VCA is op dinsdag 14 maart vanaf 19.30 tot circa 22.00 uur. "Alle jonge en oude Almelose veteranen én veteranen uit de regio met hun eventuele partners van harte uit op de nieuwe locatie van het veteranencafé: ’t Boaken aan de Seringenstraat 56a. Het maandelijks treffen is bedoeld om veteranen met elkaar te verbinden. Ook bijkletsen, borrelen, hapjes, verhalen delen en gewoon gezelligheid onder elkaar worden als belangrijk ervaren'', aldus Schutte.

De avond wordt opgeluisterd met een presentatie door Lyanne Paskamp uit Goor. "Zij nam deel aan een vredesmissie in het voormalig Joegoslavië (1ste rotatie) en schreef daarover het boek 'Zij hoorden mijn schreeuwen niet'. Lyanne Paskamp vertelt over haar eigen ervaringen in die periode en de invloed die dit heeft gehad op het gezinsleven. Een verhaal dat voor veel veteranen heel herkenbaar is. Daarnaast is er aandacht voor de problemen die vrouwen bij Defensie tegenkomen. Het zijn onderwerpen die kunnen zorgen voor een uiterst boeiende avond. Het boek van Lyanne kan tijdens deze avond ook gekocht worden'', aldus Schutte.
Meer info via www.veteranenalmelo.nl.