Actiedag 'Heel Almelo Schoon'

Samen voor een schone stad, dat is de insteek bij 'Heel Almelo Schoon' op zaterdag 18 maart. Op deze dag organiseert de gemeente voor haar inwoners een actiedag met als doel om samen te werken aan een schone stad waar het fijn wonen is.

Almelo - Inwoners die op zaterdag 18 maart zwerfafval op willen ruimen, kunnen vanaf 10.00 uur terecht bij een kraam bij het stadhuis waar zij een veiligheidshesje, afvalgrijper, handschoenen en vuilniszakken ontvangen. Ook is het mogelijk om gebruik te maken van eigen opruimmaterialen, voor inwoners die al een opruimpakketje hebben ontvangen. Het verzamelde zwerfafval
kan tot uiterlijk 13.00 uur ingeleverd worden bij het stadhuis of tot en met zaterdag 25 maart gratis naar het afvalbrengpunt aan de Turfkade worden gebracht. Op zaterdag 18 maart is het Landelijke Opschoondag, een initiatief van Nederland Schoon. ''We zijn er trots op dat de animo voor Heel Almelo Schoon blijft groeien. Hoe meer inwoners zich samen inzetten, hoe fijner het wonen is in een schone en veilige buurt”, zegt wethouder Eugène van Mierlo. Veel scholen en bso's doen mee. Inwoners worden verzocht vaker een opruim-ommetje te doen.