Miranda Molendijk
Miranda Molendijk Foto: Sportbedrijf Almelo

Kom mee naar buiten

Algemeen

In the Sportlight


Door: Miranda Molendijk 
namens Sportbedrijf Almelo

Het voorjaar komt eraan.
De natuur krijgt weer kleur nu de krokussen en narcissen in de bermen en plantsoenen volop in bloei staan en wat heerlijk dat de dagen weer lichter worden.
Voor mij is dit een periode waarin ik energieker word en graag naar buiten ga.

‘Maar als de zon er dan doorkomt en op mijn gelaat schijnt, tovert dat een grote glimlach op mijn gezicht’

In de ochtend is het vaak nog fris na een nacht met vorst maar als de zon er dan doorkomt en op mijn gelaat schijnt tovert dat een grote glimlach op mijn gezicht.


Ik wandel graag in en rondom Almelo en ontdek nog steeds plekken waar ik niet eerder ben geweest.

Hoe leuk is het dat ik als Buurtsportcoach /Leefstijlmakelaar mensen mag enthousiasmeren om ook in beweging te komen, de wandelschoenen aan te trekken en Almelo te ontdekken.


Vanaf 17 april doen we in de gemeente Almelo weer mee en organiseren we op twee locaties voor een periode van twintig weken de Nationale Diabetes Challenge van de Bas van der Goor foundation.
Deze mooie uitdaging is bedoeld voor mensen die graag aan hun gezondheid willen werken, het wandelvirus nog niet te pakken hebben en hier graag besmet mee raken.
Het geldt dus zeker niet alleen voor (pre) diabetespatiënten.
Vind je het lastig om in beweging te komen dan is dit je kans om heel laagdrempelig te starten met wandelen op je eigen niveau en ook nog leuke contacten op te doen.


We wandelen op maandagavond om 18:30 uur wekelijks vanaf het Beeklustpark en op donderdagmiddag om 14:00 uur vanaf het Sportpark.
Na twintig weken volgt in september een feestelijke afsluiting in Tilburg waar deelnemers uit heel Nederland het succes gaan vieren van deze mooie uitdaging en samenkomen voor een leuk feestje.


Kom mee naar buiten en meld je kosteloos aan via https://www.nationalediabeteschallenge.nl/twente/ en zoek op Almelo.

Ben jij al een enthousiaste wandelaar en wil je als vrijwilliger meewandelen en samen met mij deelnemers begeleiden tijdens deze gezellige weken stuur dan een bericht naar leefstijlmakelaar@sportbedrijfalmelo.nl


In Almelo is altijd wat te doen!

Column In the Sportlight