Bieb op School op de Wereldboom

Basisschool De Wereldboom heeft 'een Bieb op School'. Wethouder Eugène van Mierlo gaf dinsdag 24 januari om 8.45 uur het startsein. “Investeren in het verbeteren van leesvaardigheden, het leesplezier én de leesmotivatie is belangrijk voor een kansrijke toekomst van kinderen.” 

Almelo - Met de Bieb op School slaan de basisscholen, Bibliotheek Almelo en de gemeente de handen ineen en komt er dagelijks aandacht voor leesplezier en mediawijsheid - op school én thuis. De gemeente financiert de schoolbieb vanuit de Gelijke Kansen Alliantie en het aanvalsplan Laaggeletterdheid. Bij de aftrap van de Bieb op School bij De Wereldboom is kinderboekenschrijver Li Lefebure, bekend van onder andere de Raaf en Papegaai-serie, Draakje en Donatius, betrokken. Zij begeleidt namens stichting De Schoolschrijver de school bij allerlei activiteiten om lezen, schrijven én vertellen te bevorderen

Het project Bieb op school bestaat uit een aantal deelprojecten. Daaronder het programma De Schoolschrijver, waarmee De Wereldboom en bijna alle basisscholen inmiddels aan de slag zijn. Bij de Windhoek wordt vrijdag 27 januari de Bieb op School geopend.