Na vier jaar geeft het Rijssens Mannenkoor weer een kerstconcert.
Na vier jaar geeft het Rijssens Mannenkoor weer een kerstconcert.

Kerst met het Rijssens Mannenkoor

Algemeen

DEN HAM/ENTER - Het Rijssens Mannenkoor geeft rondom de kerstdagen twee kerstconcerten. Op woensdag 21 december in de NH-kerk in Den Ham en op maandag 26 december (2e kerstdag) in de RK-kerk in Enter.

Mede als gevolg van corona is het inmiddels alweer vier jaar geleden dat het Rijssens Mannenkoor zijn laatste kerstconcert heeft gegeven. De mannen zijn dan ook bijzonder gemotiveerd om er weer twee mooie concerten van te maken. Na de recente succesvolle optredens met Karin Bloemen is men, onder leiding van dirigent Jaap Kramer vol enthousiasme begonnen met het instuderen van het kerstrepertoire. Naast bekende nummers als Stille nacht, Cantique de Noël, Ere zij God en Es ist ein Ros entsprungen staan er ook diverse nieuwe nummers op het programma zoals When a Child is born, We’ve got good news to tell en anderen. 

Het programma is wat genres betreft zeer gevarieerd. Zo zingt het koor bijvoorbeeld vier stukken uit de Messiah van G.F. Händel. Bijzonder is ook het lied Happy Christmas van John Lennon. Dit stuk is ook bekend als: War is over. 

Vermeldenswaard is nog dat het koor recent weer vijf nieuwe leden mocht verwelkomen, bijzonder in een tijd waarin andere koren inkrimpen en/of worden opgeheven wegens dalend ledenaantal.

Muzikaal zal het koor bij beide concerten begeleid worden door de vaste pianist Jan Lenselink, organist Joost van Belzen en het trompettistenduo Arjan en Edith Post. Wie eerder concerten van het Rijssens Mannenkoor heeft bijgewoond weet dat Jan Lenselink een extra dimensie aan het concert geeft door zijn virtuoze pianospel. Joost van Belzen is een veel gevraagd organist, die zowel in binnen- als buitenland veel orgelconcerten geeft. Daarnaast is hij ook nog dirigent van verschillende koren. Arjan en Edith Post worden veel gevraagd om mee te werken aan concerten en genieten een zeer grote bekendheid. Musici van naam en faam die de koorzang zullen begeleiden, maar daarnaast ook nog zullen zorgen voor muzikale intermezzo’s. Ervaar wat de zangers en de musici u te bieden hebben en kom genieten van deze sfeervolle kerstconcerten. De kaartverkoop is inmiddels gestart en diverse muziekliefhebbers hebben zich inmiddels verzekerd van een kaartje. Wees er snel bij.

Het concert in de NH-Kerk in Den Ham begint om 19.30 uur; kerk open om 19.00 uur. Het concert in de RK-Kerk in Enter begint om 18.00 uur; kerk open om 17.30 uur.


Kaartverkoop

Kaarten voor beide concerten zijn te bestellen via www.rijssensmannenkoor.nl. Kaarten kosten 12,50 euro (Den Ham) of 15 euro (Enter). Kinderen tot 12 jaar gratis toegang. Kaarten voor het concert in Den Ham zijn ook te koop bij The Readshop, Brink 5-6 in Den Ham (T: 0546673151), Bruna, Julianaplein 70 in Vroomshoop (T: 0546646285) en Chr. Boekhandel de Akker, Westeinde 305 in Vriezenveen (T: 0546563493).
Kaarten voor het concert in Enter zijn te koop bij Primera, Middenplein 1 in Enter (T: 0547791000, gelieve contant te betalen) en Boekenhuis Rijssen, Elsenerstraat 44 in Rijssen (T: 0548520304).
Daarnaast zijn de kaarten natuurlijk ook te koop bij de ingang van de kerk.

www.rijssensmannenkoor.nl