In 1999 stond het bedrijf met een mooie stand op de Military om mensen kennis te laten maken met het nieuwste aanbod uit het brede assortiment.
In 1999 stond het bedrijf met een mooie stand op de Military om mensen kennis te laten maken met het nieuwste aanbod uit het brede assortiment. Foto:

Trouwe sponsor vanaf het begin:

Ben van 't Mös is al vele jaren een vertrouwd adres voor alles wat met de tuin te maken heeft. Of men nu komt voor klein of groot gereedschap, aankoop en onderhoud van tuinmachines of uiteenlopend tuinhout: het brede assortiment en uitstekend advies zijn ongeëvenaard. Bovendien houden zij gedurende het jaar de nodige leuke acties en evenementen, zoals de bekende Stihl en Grin demodagen.

BOEKELO - Iets wat wellicht niet bij iedereen bekend is, is dat het bedrijf ook een van de vaste sponsoren is van de Military van Boekelo. Sterker nog, zij mogen met recht een van de oudste sponsoren genoemd worden. Al toen de Military voor het eerst verhuisde van het Teesinkbos naar de Broekmaatweg was het bedrijf een sponsor.

Door de jaren heen stonden zij diverse keren met een stand op de Military, waarbij telkens de nieuwste innovaties getoond werden aan het brede publiek. Zo haalt Ben Kleine Wiecherink, samen met Karin Kleine Wiecherink al bijna 45 jaar eigenaar van het bedrijf, de nodige leuke anekdotes naar boven over deze deelname. Zoals tijdens de introductie van de eerste robotmaaiers. "Bij onze stand toonden we toen de eerste maaiers. Toen ik de volgende dag terug kwam, bleken de demonstratie-maaiers op hol te zijn geslagen. Ze kregen een eigen wil!".

Bij de huidige robotmaaiers die in het assortiment zitten is een op hol slaande maaier gelukkig niet echt een risico. Waar de eerste generatie afhankelijk was van grensdraden die nog weleens kapot konden gaan, zijn huidige maaiers voorzien van GPS om geheel zelfstandig te maaien zónder dat de overige beplanting in de eigen tuin of die van de buren een risico loopt...

Op het gebied van tuinmachines zijn er door de jaren heen de nodige innovaties geweest. Wie tegenwoordig eens een kijkje neemt bij Ben van 't Mös zal bijvoorbeeld zien dat meer en meer apparatuur tegenwoordig met accu uitgerust is in plaats van een benzinemotor. Zo kan men stiller en efficiënt werken zonder enige uitstoot of geur. Zo biedt bijvoorbeeld Stihl elektrische motorzagen en heggenscharen aan, waar momenteel weer diverse najaarsacties op lopen. Ook werden recent elektrische zitmaaiers van Ryobi toegevoegd aan het assortiment.

Waar Ben en Karin eerder met een stand op de Military stonden, kozen zij er vanaf de 35-ste editie in 2005 voor om juist gezellig het parcours van de cross te gaan lopen. Zo ontstaan de leukste gesprekken én het is een mooie gelegenheid om te netwerken. Bij een stand lopen mensen immers vaak gewoon langs je heen. Desgevraagd weet Karin nog wel wat leuke  historische foto's op te duiken uit de fotoboeken van 1999. Met naast de tuinmachines een tuinhuisje, schutting, veranda en meer uit het brede assortiment.

Tegenwoordig genieten zij van het meelopen met de cross

Dit brede assortiment is door de jaren heen in ieder geval niet veranderd; ook nu is men nog aan het juiste adres voor een mooi ingerichte tuin. Hierbij levert men graag maatwerk om elke tuin geheel tot zijn recht te laten komen. Bovendien is tuinhout tegenwoordig weer goed leverbaar tegen respectabele prijzen. Had u dus die nieuwe schutting, veranda of tuinhuisje uitgesteld? Kom dan zeker eens langs voor een kennismaking en goed advies.

Ben en Karin Kleine Wiecherink verwelkomen u uiteraard weer graag. Zij zijn gevestigd aan de Haaksbergerstraat 858 in Boekelo (Enschede). Kijk voor meer informatie op: www.benvanhetmos.nl 


En wie weet tot ziens tijdens deze Military!

Er was ook het nodige tuinhout te zien... en een opmerkelijk geparkeerde skelter.
Pen