Afbeelding
Foto:

Burgemeester Bleker: 'Welkom bij de Military'

Twentse gastvrijheid, een prachtig coulissen landschap en internationale topsport; het zijn ook dit jaar weer de basis-ingrediënten voor een ongetwijfeld succesvolle editie van de Military Boekelo-Enschede. De 51e editie alweer van een van de grootste hippische evenementen op het Europese vasteland.

De Military Boekelo-Enschede heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot één van de toppers in de wereld van de military. Jaarlijks verschijnt een breed deelnemersveld aan de start. Bovendien staan meer dan 1.500 medewerkers en vrijwilligers klaar om de bezoekers te ontvangen, maar ook voor de verzorging van de paarden, de ontvangst van de ruiters en hun gevolg, de catering, het parkeren, de beveiliging. Op alle onderdelen van de organisatie zijn het deze vrijwilligers die ervoor zorgen dat het deelnemers en bezoekers aan niets ontbreekt. Dat betekent zowel op als naast de baan pure topsport.

De military, is naast topsport, bovenal een plek van ontmoeting. Bijna alle economische en maatschappelijke organisaties zijn vertegenwoordigd, waarmee het als geen ander evenement een netwerkfunctie vervult.

Ik wil een ieder bedanken die zich inspant om ook deze editie van de Military Boekelo-Enschede tot een nationaal en internationaal hoogtepunt te maken. De ruiters en paarden wens ik een spannende strijd toe.

Mede namens het gemeentebestuur en inwoners van Enschede heet ik tenslotte alle 60.000 paardenliefhebbers uit binnen- en buitenland van harte welkom op deze 51e editie van Military Boekelo-Enschede.

Roelof Bleker

Burgemeester van Enschede