Skiffs op het Twentekanaal: ideaal om het Twentse water te verkennen.
Skiffs op het Twentekanaal: ideaal om het Twentse water te verkennen. Foto:

Basiscursus roeien in Enschede

Heerlijk in de frisse lucht op het water, bezig met je hele lijf. Op zondag 28 augustus start de Enschedese Roeivereniging Thyro met een basis roeicursus. Onder begeleiding van enthousiaste instructeurs worden de beginselen van roeien aangeleerd in de skiff (eenpersoonsboot) of in meermansboten. De cursus vindt plaats op woensdagavond en zondagochtend. Hij duurt 6 weken en kost 100 euro voor volwassenen, 70 euro voor de jeugd.

ENSCHEDE - Iedereen kan leren roeien. Jong en oud, met of zonder sportervaring. Roeien is een sport die recreatief beoefend kan worden, maar wedstrijdroeien op diverse niveaus is ook mogelijk. Het is een sport waarbij alle spiergroepen gebruikt worden en weinig tot geen blessures voorkomen.

Thyro is een actieve vereniging waar wekelijks geroeid wordt op het Twentekanaal, maar ook fraaie dagtochten georganiseerd worden zoals tussen de tulpen bij Lisse of in het groen op de Oude IJssel. Daarnaast kun je ruimschoots genieten van het verenigingsleven. Thyro heeft een eigen botenhuis aan het Twentekanaal (Ir. E.L.C. Schiff. sr. Straat 300 te Enschede). Nieuwsgierig geworden? Kom naar de informatieavond woensdag op 24 augustus om 19.30 uur of geef je direct op via loithyro@gmail.com. Of kijk op: www.thyro.nl

Pen