Fietsen langs de mooiste plekjes in Twente: dat kan komende week in Almelo.
Fietsen langs de mooiste plekjes in Twente: dat kan komende week in Almelo. Foto:

'Vier dagen fraaie fietsroutes'

Fietsen langs de mooiste plekjes in Twente: dat kan komende week in Almelo. Er zijn mooie routes uitgezet voor de Twentse Fietsvierdaagse. "Het is elk jaar weer een hele puzzel, maar het is ons gelukt", meldt de organisatie. 

ALMELO - Almelo Events heeft ook dit jaar alle moeite gedaan om vier dagen lang fietsroutes door Twente te verzorgen. De Twentse Fietsvierdaagse wordt voor de 72e keer van 9 tot en met 12 augustus verreden. "Het is elk jaar weer een hele puzzel, maar het is ons ook deze keer gelukt om voor de fietsliefhebbers vier dagen fraaie fietsroutes te garanderen’, laat Jos Tornij weten. Hij is de voorzitter van de werkgroep Twentse Fietsvierdaagse,

De start is vanaf het Theaterhotel. Deze keer is het de Amadeuszaal van waar de fietsers vertrekken. Veel deelnemers hebben zich inmiddels digitaal aangemeld. Voorinschrijven kan nog steeds tot zondag 7 augustus 12.00 uur via de website almeloevents.nl. Op maandagavond 8 augustus kan men zich fysiek nog voorinschrijven bij het Theaterhotel tussen 19.00 uur en 20.30 uur. Op dinsdagmorgen g augustus vanaf 9.00 uur tot 11.00 uur kan men zich aanmelden ( zonder korting). Het is mogelijk om per dag in te schrijven.

Mensen hebben dagelijks tot 17.00 uur de tijd om door het Twentse landschap te fietsen. De verschillende routes worden met duidelijke pijlen aangegeven. Er kan per dag 30, 45 of 65 kilometer gefietst worden. De routes gaan richting Markelo, Ootmarsum, Haarle en Denekamp. Nu de corona wat meer op de achtergrond ligt zijn er ook weer verschillende stempelposten en rustpunten. Voor de kinderen worden er onderweg allerlei spelmogelijkheden aangeboden bij de posten.

Onder de naam Kinderzadelparty is er op donderdagmiddag 11 augustus van 15.00 uur tot 17.00 uur knutselmogelijkheden en lekkernijen in het Theaterhotel. Voor de volwassenen is er op donderdagavond de traditionele zadelpijnparty met buffet en Live muziek. Aanmelden voor deze avond die van 19.00 uur tot 22.00 uur duurt, kan tot woensdagavond 10 augustus, 17.30 uur in de Amadeuszaal van het Theaterhotel.

Er is dit jaar voor gekozen om geen medaille uit te reiken na afloop. "In plaats daarvan ontvangen alle deelnemers die zich voor de hele week inschrijven een leuke, praktische attentie bij de start van vierdaagse", aldus Jos Tornij namens de organisatie. "‘Ook zullen we dagelijks een extraatje bieden aan de deelnemers." Deze gadgets zijn door meerdere organisaties en bedrijven beschikbaar gesteld. 


'We bieden dagelijks een extraatje'

Al met al staat Almelo Events samen met een grote groep vrijwilligers ook in 2022 garant voor vier dagen fietsplezier en een mooie zadelpijnparty. Nog meer informatie kunt u vinden op de website  van Almelo Events. 


almeloevents.nl

Afbeelding