De Museumfabriek in Enschede wordt deze zomer Vlinderfabriek.
De Museumfabriek in Enschede wordt deze zomer Vlinderfabriek. Foto:

Museumfabriek wordt even Vlinderfabriek

Enschede - De Museumfabriek is tot en met 28 augustus omgetoverd tot de Vlinderfabriek. Voor kinderen is er een belevingsroute waarbij wordt ervaren hoe het is om een rups of een vlinder te zijn. "Want hoe eet je met een lange vlindertong? Of hoe beweeg je als een rups? In de Vlinderfabriek mogen kinderen het allemaal proberen'', aldus het museum.

Bezoekers kunnen zich verwonderen over de kleurrijke vlinderverzameling van het museum. ''Deze collectie is groot en divers en komt speciaal voor deze periode uit het depot. Het geeft de mogelijkheid om de vlinders van heel dichtbij te bekijken. Elke woensdag zijn er deskundigen aanwezig die meer kunnen vertellen over het prepareren van de vlinders met de dunne en fragiele vleugels. Er is meer te leren over deze prachtige insecten door middel van films. En natuurlijk zijn deze intrigerende beestjes ook een grote inspiratiebron voor diverse kunstenaars.''

Zelf aan de slag kan ook. Met verrassende activiteiten voor diverse leeftijden. Zo kan men als vlinder op de foto en met andere bezoekers aan een groot origamikunstwerk werken.
Op 10 en 20 augustus is er 'vlinder-fashion' met natuurlijke materialen. Op 14 en 18 augustus kunnen kinderen bladerbeesten maken met schrijfster Yvonne Lacet.