Roparun maakt realisatie hospice waar

Almelo - Leendert Vriel Almelo realiseert in een deel van de Koppel aan de Brouwerijstraat een hospice. Deze wordt in september geopend. Om dit mogelijk te maken kreeg men 25.000 euro geschonken vanuit de Roparun.
De Almeloopers liepen in het Pinksterweekend mee aan de Roparun. "We zijn superblij met de bijdrage vanuit de Roparun, waardoor het mogelijk wordt voor mensen die in hun laatste levensfase verkeren een zo prettig mogelijke omgeving te bieden'', aldus Elise Meenderink. Zij zet vanuit Leendert Vriel deze hospice op. Zelf heeft ze veel ervaring vanuit de wijkverpleging.

Mensen die een levensverwachting hebben van minder dan drie maanden en die een verklaring van de arts hebben kunnen in de hospice terecht. "Het is heel intens, maar ook heel mooi werk om te mogen doen. Mensen laten je toe in het meest kwetsbare moment in hun leven daar willen we heel zorgvuldig mee omgaan'', zegt Elise.

Voor de hospice is men nog wel op zoek naar vrijwilligers die een ondersteuning vormen voor de professionele medewerkers van ZorgAccent. Belangstellenden kunnen bellen naar 0546-762738 of een mailtje sturen naar almelo@leendertvriel.nl.